u novom pogonu u SAD biće zaposleno 2.100 radnika

Toyota ulaže još 2,1 milijardu dolara u fabriku akumulatora

AutomobiliBiznisSvet

1.6.2023 10:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Toyota ulaže još 2,1 milijardu dolara u fabriku akumulatora Toyota ulaže još 2,1 milijardu dolara u fabriku akumulatora
Japanska kompanija Toyota uložiće 2,1 milijardu američkih dolara dodatnih sredstava u fabriku akumulatora za električna i hibridna vozila, koja je već u izgradnji u... Toyota ulaže još 2,1 milijardu dolara u fabriku akumulatora

Japanska kompanija Toyota uložiće 2,1 milijardu američkih dolara dodatnih sredstava u fabriku akumulatora za električna i hibridna vozila, koja je već u izgradnji u Severnoj Karolini.

Akumulatori proizvedeni u toj fabrici biće isporučivani Toyotinom ogromnom kompleksu u Džordžtaunu u Kentakiju, gde će se proizvoditi prvo električno vozilo ove kompanije u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), novi model SUV sa tri reda sedišta, prenosi Mina.

„Toyota će svojim novim trorednim SUV-om ući u rastući tržišni segment“, rekla je predsednica japanske kompanije u SAD Suzan Elkington (Susan Elkington) i dodala da će proizvodnja novog vozila odražavati kretanje kompanije ka elektrifikovanoj budućnosti.

Toyota planira da zaposli 2.100 radnika u fabrici akumulatora u Severnoj Karolini, koja će početi proizvodnju 2025. godine.

Kompleks u Kentakiju već zapošljava 9.500 radnika koji proizvode Toyotine modele Camri, RAV4 hibridni SUV, kao i nekoliko različitih motora i druge komponente, a navodi se da će se preorijentisati na novi SUV model 2025.

Fabrika baterija u Severnoj Karolini imaće šest proizvodnih linija baterija, četiri za gasno-električna hibridna vozila i dve za potpuno električna vozila, saopštila je Toyota.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...