veliki kamioni imaju najviše udela u emisiji štetnih gasova na putevima

Toyota i Daimler zajedno rade na razvoju novih tehnologija

AutomobiliEkologijaHi-techLifestyleSvet

30.5.2023 16:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Toyota i Daimler zajedno rade na razvoju novih tehnologija Toyota i Daimler zajedno rade na razvoju novih tehnologija
Nemački proizvođač kamiona Daimler Truck, najveći japanski proizvođač automobila Toyota i još dve auto-kompanije iz Japana, Hino i Mitsubishi Fuso saopštili su danas da... Toyota i Daimler zajedno rade na razvoju novih tehnologija

Nemački proizvođač kamiona Daimler Truck, najveći japanski proizvođač automobila Toyota i još dve auto-kompanije iz Japana, Hino i Mitsubishi Fuso saopštili su danas da će zajedno raditi na novim tehnologijama kako bi pomogli u borbi protiv klimatskih promena.

Kompanije planiraju da sarađuju u smanjivanju emisija ugljenika i razvoju drugih tehnologija, kao što su autonomna vožnja, usluge povezane na internet mreži i električna vozila, prenosi Beta.

Prema rečima izvršnog direktora kompanije Toyota Kođija Satoa „saradnja četiri kompanije predstavlja partnerstvo za budućnost komercijalnih vozila u Japanu i budućnost mobilnog društva“.

One će raditi na razvoju, nabavci i proizvodnji komercijalnih vozila kako bi postale globalno konkurentne, rekli su rukovodioci.

Izvršni direktor Daimlera Ola Kalenius (Ola Källenius) je rekao da su u toj kompaniji veoma ponosni na svoje proizvode „jer kamioni i autobusi održavaju svet u pokretu, a uskoro će to činiti i sa nultom emisijom ugljenika“. „Današnja najava je ključni korak u tome da ta budućnost funkcioniše ekonomično i u službi održivog transporta“, dodao je.

Proizvođači automobila su u žurbi da održe korak sa globalnim pomakom u razvoju vozila koja su manji zagađivači i podršci na druge načine u borbi protiv klimatskih promena. Komercijalna vozila kao što su kamioni i autobusi imaju najviše udela u emisiji izduvnih gasova.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...