Bivši američki predsednik se prijavio u zatvor u Džordžiji

Tramp pušten na slobodu uz kauciju od 200.000 dolara

Svet

25.8.2023 09:43 Autor: Vladimir Jokanović 0

Tramp pušten na slobodu uz kauciju od 200.000 dolara Tramp pušten na slobodu uz kauciju od 200.000 dolara
Bivši američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) predao se u četvrtak vlastima države Džordžije. On je došao u zatvor okruga Fulton zbog više desetina... Tramp pušten na slobodu uz kauciju od 200.000 dolara

Bivši američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) predao se u četvrtak vlastima države Džordžije. On je došao u zatvor okruga Fulton zbog više desetina optužbi koje su proizašle iz njegovih navodnih napora da poništi izborne rezultate u Džordžiji 2020. godine.

Tramp se četvrti put ove godine suočio sa krivičnim optužbama. On je u zatvoru proveo nešto više od 20 minuta, gde je procesuiran i pušten uz kauciju od 200.000 dolara, prenosi CNN. Za to vreme otvoren je njegov zatvorski dosije u koji su upisani lični podaci i određen mu je zatvorski broj.

Bivši predsednik SAD nazvao je svoj boravak u zatvoru „užasnim“ i „veoma tužnim“ iskustvom. „U celom životu nisam znao ništa o optužnicama, a sada sam optužen četiri puta“, naveo je Tramp. On je u aprilu optužen u Njujorku, u junu je optužen u Majamiju, a ranije ovog meseca u Vašingtonu.

Prva optužnica ga tereti za šeme tajnog novca, druga za pogrešno rukovanje poverljivim dokumentima, a treća i četvrta za pokušaje da poništi rezultate predsedničkih izbora 2020. godine. Svi ovi slučajevi mogli bi da dostignu vrhunac iduće godine kada se Tramp ponovo kandiduje za predsednika.

Pored Trampa, u Džordžiji je optuženo još 18 osoba za saučesništvo. Pored plaćanja kaucije, Tramp se u zamenu za puštanje na slobodu obavezao da neće koristiti društvene mreže za pominjanje drugih optuženih i svedoka u slučaju koji se vodi protiv njega.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...