u ponudi i svemirski hotel, 9,5 miliona dolara po osobi

Tržište svemirskog turizma zabeležiće rast za 29 odsto do 2029. godine

LifestyleLuksuzSvetZanimljivosti

14.6.2023 15:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Tržište svemirskog turizma zabeležiće rast za 29 odsto do 2029. godine Tržište svemirskog turizma zabeležiće rast za 29 odsto do 2029. godine
Očekuje se da će tržište svemirskog turizma porasti za 29 odsto do 2029. godine, navodi se u novom izveštaju istraživačkog centra sa sedištem u... Tržište svemirskog turizma zabeležiće rast za 29 odsto do 2029. godine

Očekuje se da će tržište svemirskog turizma porasti za 29 odsto do 2029. godine, navodi se u novom izveštaju istraživačkog centra sa sedištem u Turskoj.

Očekuje se da će ukupni prihodi od tržišta svemirskog turizma porasti na četiri milijarde dolara do 2030. godine, navodi se u izveštaju Centra za strategiju turizma i istraživanja (TURSAM).

Svemirski turizam nudi zemaljske simulacije i iskustva. Pre nego što započnu svemirski obilazak, učesnici moraju da polože obrazovne i kondicione testove, prenosi Anadolu Agency.

Svemirski turista se razlikuje od astronauta jer putuju radi zabave, a ne zbog profesionalnih aktivnosti. Postoje dva načina da se putuje u svemir: letovi u niskoj zemljinoj orbiti i suborbitalni letovi.

Orbitalni svemirski letovi su trenutno mogući samo sa ruskim svemirskim brodom Sojuz. Rusija lansira Sojuz u svemir da bi dva puta godišnje obezbedio zalihe Međunarodne svemirske stanice za samo dve osobe.

Trenutno ne postoji svemirska letelica za suborbitalne letove. Međutim, američki proizvođač raketnih motora XCOR razvija svemirski brod SpaceShipTwo za ove vrste letova koji su dizajnirani da odvedu šest putnika u svemir istovremeno.

Cena putovanja u svemir sa SpaceShipTwo je 200.000 dolara po letu. Više od 200 ljudi je izvršilo pretplatu za let na ovom svemirskom brodu.

U ponudi je i svemirski hotel. Orion Span namerava da bude prvi luksuzni svemirski hotel u orbiti 200 milja iznad površine zemlje. Troškovi boravka u prvom svemirskom hotelu, gde će biti luksuzni smeštaj za šest osoba, od kojih dve za posadu i četiri za goste, imaće početnu cenu od 9,5 miliona dolara po osobi.

  • DASHA

    14.6.2023 #1 Author

    To za one koji su proputovali sve na zemlji, pa sad bi i u svemir

    Odgovori

  • Lija

    14.6.2023 #2 Author

    dorucak na marsu rucak u parizu

    Odgovori

  • SHALIMAR

    14.6.2023 #4 Author

    Da pocnemo da skupljamo pare😄

    Odgovori

  • MAJA

    15.6.2023 #5 Author

    Nego nije obišao ni svoju zemlju, a kamoli da ide u svemir

    Odgovori

  • colorida_cielo

    27.6.2023 #6 Author

    Ako bi se svemirski turizam uspeo razvijati tako da postane pristupačniji ljudima koji nemaju bas toliko novca da bi odleteli u svemir to bi bilo zaista idealno., do tada će samo oni baš bogati moći da lete u svemir i uživaju u pogled na planete i zvezde iz vasione. Na žalost mi može samo o tome da sanjamo :/

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...