Kamate na državni dug dostigle 17,3 milijarde funti

Velika Britanija dostigla novi maksimum zaduženosti u decembru

SvetU fokusu

24.1.2023 15:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Velika Britanija dostigla novi maksimum zaduženosti u decembru Velika Britanija dostigla novi maksimum zaduženosti u decembru
Zaduženost Velike Britanije dostigla je novi maksimum u decembru, podstaknuta troškovima izdržavanja domaćinstava, subvencijama računa za energiju i visokim troškovima kamata na dug. Zaduživanje... Velika Britanija dostigla novi maksimum zaduženosti u decembru

Zaduženost Velike Britanije dostigla je novi maksimum u decembru, podstaknuta troškovima izdržavanja domaćinstava, subvencijama računa za energiju i visokim troškovima kamata na dug.

Zaduživanje je u decembru iznosilo 27,4 milijarde funti, što je porast od 16,7 milijardi funti u odnosu na isti mesec 2021. godine.

Kamate na državni dug, kako navodi BBC, dostigle su 17,3 milijarde funti, što je najveća cifra u decembru otkako se vode mesečne evidencije, prenosi Mina pozivajući se na Nezavisne novine.

Iako su cene gasa počele da padaju, tipičan račun za energiju je skoro dvostruko veći od onoga pre ruske invazije na Ukrajinu.

Kako bi olakšala teret, vlada je ove zime smanjila sve račune za energiju u Engleskoj, Škotskoj i Velsu za 400 funti.

Takođe je pokrenula Garanciju cene energije, koja ograničava prosečne račune na 2.500 funti godišnje.

  • Ika

    24.1.2023 #1 Author

    Nikako da im krene od kad su izasli iz Eu

    Odgovori

  • GOCA BG

    24.1.2023 #2 Author

    Kod njih je bas losa situacija,prezaduzeni su…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...