u naredne tri godine

Vodafone ukida 11.000 radnih mesta kako bi povećao konkurentnost

Firme u fokusuSvet

16.5.2023 12:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vodafone ukida 11.000 radnih mesta kako bi povećao konkurentnost Vodafone ukida 11.000 radnih mesta kako bi povećao konkurentnost
Britanska kompanija mobilne telefonije Vodafone saopštila je u utorak da će ukinuti 11.000 radnih mesta u naredne tri godine u pokušaju da podstakne konkurentnost... Vodafone ukida 11.000 radnih mesta kako bi povećao konkurentnost

Britanska kompanija mobilne telefonije Vodafone saopštila je u utorak da će ukinuti 11.000 radnih mesta u naredne tri godine u pokušaju da podstakne konkurentnost jer je suočena sa stagniranjem profita.

To predstavlja oko deset odsto radne snage kompanije, koja je prošle godine imala 104.000 zaposlenih.

„Naš učinak nije bio dovoljno dobar, tako da Vodafone treba da se promeni“, navela je uprava kompanije, prenosi Beta.

Rast u Africi i veća prodaja telefona, međutim, omogućili su kompaniji da ostvari rast prihoda od 0,3 odsto na 45,7 milijardi evra.

Vodafone je nedavno ukinuo radna mesta na nekoliko svojih velikih tržišta, te je tako u Italiji ugasio 1.000 radnih mesta, a medijski izveštaj ukazuje da će u Nemačkoj otpustiti oko 1.300 radnika, preneo je Reuters.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...