Američke zelene subvencije magnet za proizvođače

Volvo razmatra širenje proizvodnje u SAD

AutomobiliBiznisSvet

6.11.2023 14:46 Autor: Vladimir Jokanović 4

Volvo razmatra širenje proizvodnje u SAD Volvo razmatra širenje proizvodnje u SAD
Švedska kompanija Volvo Cars istražuje mogućnost da poveća svoju proizvodnju u SAD, uključujući proširenje fabrike u Južnoj Karolini ili otvaranje druge američke lokacije, izjavio... Volvo razmatra širenje proizvodnje u SAD

Švedska kompanija Volvo Cars istražuje mogućnost da poveća svoju proizvodnju u SAD, uključujući proširenje fabrike u Južnoj Karolini ili otvaranje druge američke lokacije, izjavio je njen izvršni direktor Džim Rovan (Jim Rowan).

Volvo želi da iskoristi sredstva doistupna po američkom Zakonu o smanjenju inflacije, kojim su predviđene zelene subvencije u iznosu 370 milijardi dolara, što je dovelo do ekspanzije investicija u automobile i baterije iz celog sveta, prenosi Financial Times.

Zahvaljujući zakonu, Volvo razmatra povećanje investicija u SAD, potvrdio je Rovan. Kada je reč o SAD, Volvo trenutno ima fabriku u Čarstonu u Južnoj Karolini koja je otvorena 2017. godine, a u njoj će proizvoditi svoje nove modele na električni pogon, Volvo EX90 i Polester 3.

Volvo koji je prošle godine prodao 615.000 automobila, ima cilj da proizvodi 1,2 miliona komada godišnje do 2026. godine. Kompanija ima fabrike u Kini, Švedskoj i Belgiji, a gradi novu fabriku u Slovačkoj, koja će proizvoditi od 2026. godine.

Volvo Cars je u većinskom vlasništvu kineske kompanije Geely. Volvo planira da prodaje samo električne modele od 2030. godine, što je čini prvim većim poznatim proizvođačem automobila koji je u potpinosti odustao od razvoja konvencionalnih motora.

  • DASHA

    6.11.2023 #1 Author

    Super

    Odgovori

  • ZVEZDA

    6.11.2023 #2 Author

    Neverovatno mi je da se vec nije prosirila proizvodnja u tom delu

    Odgovori

  • MASVIDAL

    4.2.2024 #3 Author

    Pojesce ih amerika…

    Odgovori

  • SLAVICA

    4.2.2024 #4 Author

    Amerika ce ih unistiti odmah startu, porezima i ostalim stvarima

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...