Mere američke vlade podstakle oporavak kripto tržišta

Vrednost bitcoina porasla više od devet odsto

BankeSvet

14.3.2023 11:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vrednost bitcoina porasla više od devet odsto Vrednost bitcoina porasla više od devet odsto
Cena bitcoina nastavila je da raste nakon što us američke vlasti donele mere kako bi sprečile gubici uzrokovani bankrotom zajmodavca Silicon Valley Bank (SVB)... Vrednost bitcoina porasla više od devet odsto

Cena bitcoina nastavila je da raste nakon što us američke vlasti donele mere kako bi sprečile gubici uzrokovani bankrotom zajmodavca Silicon Valley Bank (SVB) oštete širu ekonomiju.

Cena bitcoina porasla je 9,3 odsto u 24 časa, navodi se na  sajtu CoinGecko. Ether, druga najveća kriptovaluta na tržištu, beleži rast vrednosti od 4,8 odsto, piše Financial Times. 

Prema podacima objavljenim na sajtu CoinMarketCap, najveća kriptovaluta prodaje se po ceni od 24.336 dolara, dok je vrednost ethera 1.673 dolara, a rast beleže i ostali tokeni. Tako je vrednost dogecoina u jednom danu porasla za 4,35 odsto, solane za 4,60 odsto, dok je cardano imao rast cene od 2,95 odsto. 

Zakonodavne grupe u Sjedinjenim Američkim Državama su saopštile da će obezbediti sve depozite u SVB, dok je Vlada Velike Britanije početkom nedelje odobrila finansijskoj kompaniji HSBC da otkupi deo poslovanja banke na Ostrvu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...