Biznis sa coworking i poslovnim prostorima pokazao se kao neodrživ

WeWork – od kompanije procenjene na 40 milijardi dolara do mogućeg bankrota

Svet

10.8.2023 09:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

WeWork – od kompanije procenjene na 40 milijardi dolara do mogućeg bankrota WeWork – od kompanije procenjene na 40 milijardi dolara do mogućeg bankrota
Četiri godine posle neuspešne inicijalne javne ponude, kompanija WeWork, specijalizovana za iznajmljivanje coworking i fleksibilnih poslovnih prostora, objavila je da je nastavak poslovanja pod... WeWork – od kompanije procenjene na 40 milijardi dolara do mogućeg bankrota

Četiri godine posle neuspešne inicijalne javne ponude, kompanija WeWork, specijalizovana za iznajmljivanje coworking i fleksibilnih poslovnih prostora, objavila je da je nastavak poslovanja pod znakom pitanja zbog gubitaka i nelikvidnosti.

„Ako ne budemo uspešni u poboljšanju naše likvidnosti i profitabilnosti našeg poslovanja, možda ćemo morati da razmotrimo sve strateške alternative, uključujući restrukturiranje ili refinansiranje našeg duga, traženje dodatnog duga ili akcijskog kapitala, smanjenje ili odlaganje naših poslovnih aktivnosti i strateških inicijativa. , ili prodaju imovine, druge strateške transakcije i/ili druge mere, uključujući dobijanje olakšice prema Zakonu o stečaju SAD“, saopštila je kompanija a preneo CNBC.

Akcije WeWork vredele su manje od jednog dolara od sredine marta, dok su u sredu pale na samo 12 centi, što znači da je tržišna kapitalizacija kompanije čija je vrednost ranije procenjivana na 40 milijardi dolara trenutno ispod 500 miliona dolara.

Reuters podseća da WeWork posrće još od 2019. godine, kada nije uspeo da sprovede inicijalnu javnu ponudu akcija (IPO).

„Konačno je uspeo da izađe na berzu 2021. po znatno smanjenoj proceni, ali nikada nije ostvario profit. Njen glavni sponzor, japanski konglomerat SoftBank, potrošio je najmanje 10 milijardi dolara da bi podržao ovaj startap, ali je kompanija nastavila da gubi novac“, ističe se u Reutersovoj analizi.

Zaključak analitičara je da su pandemija i kasnije usporavanje ekonomske aktivnosti širom sveta „dotukle“ biznis sa poslovnim prostorima, koji nije stao na zdrave noge uprkos podršci SoftBank-a.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...