Ugovor vredan 6,5 milijardi dolara

Vlasnik kompanije L’Occitane u pregovorima o prodaji firme

BerzaInvesticijeNovac

9.8.2023 11:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Vlasnik kompanije L’Occitane u pregovorima o prodaji firme Vlasnik kompanije L’Occitane u pregovorima o prodaji firme
Kontrolni akcionar kompanije L’Occitane je u pregovorima o potencijalnoj prodaji kompanije za negu kože u privatnom vlasništvu u vrednosti od oko 6,5 milijardi dolara,... Vlasnik kompanije L’Occitane u pregovorima o prodaji firme

Kontrolni akcionar kompanije L’Occitane je u pregovorima o potencijalnoj prodaji kompanije za negu kože u privatnom vlasništvu u vrednosti od oko 6,5 milijardi dolara, tvrde upućeni.

Predsednik kompanije L’Occitane Rajnold Gajger (Reinold Geiger) razmatra mogućnost da ponudi oko 35 hongkonških dolara za svaku deonicu koja nije u njegovom vlasništvu, navode izvori, koji insistiraju na anonimnosti jer su informacije privatne. Ponuda na tom nivou predstavljala bi dodatnu vrednost od 37 odsto u odnosu na zaključenu cenu od utorka (8. avgusta) u Hong Kongu, piše Bloomberg.

Gajger je spremio finansijsku konstrukciju za predloženu ponudu i mogao bi da objavi dogovor u narednim danima ako se odluči na takav potez, navode izvori. Gejger poseduje više od 70 odsto kompanije L’Occitane, prema podacima sa berze. 

Akcije kompanije L’Occitane suspendovane su pre otvaranja tržišta u Hong Kongu u sredu, do objavljivanja saopštenja.

Gajger je razgovarao sa savetnicima o mogućnosti ponovnog izlaska kompanije L’Occitane na evropsku berzu već sledeće godine u zavisnosti od tržišnih uslova, navodi jedan od izvora. Razmatranja su u toku i Gajger bi još uvek mogao da odluči da odustane od pregovora, rekli su izvori. 

Predstavnik kompanije nije odmah odgovorio na zahtev za komentar. Gajger, takođe, nije odgovorio.

Bloomberg je prošlog meseca izvestio da Gajger proučava mogućnost da učini kompaniju privatnom. Kompanija je potvrdila da njen kontrolni akcionar pregleda opcije, rekavši da kompanija još nije dobila nikakav predlog za privatizaciju ili restrukturiranje grupe.

Privatno preuzimanje kompanije L’Occitane bi doprinelo nizu sličnih poslova u Hong Kongu. Kineski proizvođač grickalica Dali Foods Group dobio je predlog za preuzimanje od svog kontrolnog akcionara u junu, a kompanija Imax, takođe, želi da preuzme potpunu kontrolu nad svojim poslovanjem u Kini.

L’Occitane, sa sedištem u Luksemburgu i Ženevi, i njegovi podržavaoci prikupili su 787 miliona dolara u inicijalnoj javnoj ponudi kompanije 2010. godine.

Portfolio kompanije uključuje L’Occitane en Provence, inspirisan poljima lavande južne Francuske, i Melvita organske kozmetičke proizvode. Takođe, poseduje Elemis liniju kolagenskih krema i preparata protiv starenja Grown Alchemist, kao i korejski brend za negu kože Erborian.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...