kinezi imaju posebne procedure

Xiaomi na korak od dozvole za proizvodnju EV vozila

BiznisFirme u fokusuSvet

24.8.2023 19:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Xiaomi na korak od dozvole za proizvodnju EV vozila Xiaomi na korak od dozvole za proizvodnju EV vozila
Proizvođač pametnih telefona Xiaomi je korak bliže proizvodnji električnih automobila, nakon što je dobio retko odobrenje od strane kineske Nacionalne komisije za razvoj i... Xiaomi na korak od dozvole za proizvodnju EV vozila

Proizvođač pametnih telefona Xiaomi je korak bliže proizvodnji električnih automobila, nakon što je dobio retko odobrenje od strane kineske Nacionalne komisije za razvoj i reforme – NDRC, koja reguliše nova ulaganja i proizvodne kapacitete u kineskoj auto-industriji.

Prema Reutersovim izvorima, kineski državni planer je ranije ovog meseca odobrio Xiaomiju da proizvodi električne automobile. Kompanija je tek četvrta od kraja 2017. godine koja je dobila odobrenje NDRC-a usled pooštravanja tržišnih uslova. preneo je portal Electrive.

Ipak, ovo nije poslednja prepreka. Kinesko Ministarstvo industrije i informisanja mora da potvrdi ovo odobrenje. Naime, ministarstvo vrši posebne preglede i testove modela automobila, posebno u pogledu tehničkih i bezbednosnih performansi.

Xiaomi je navodno završio izgradnju fabrike u svojoj matičnoj bazi u Pekingu i sprema se da počne proizvodnju u decembru 2023. godine. Ova kompanije je najavljivala izgradnju fabrike za 2021. godinu, a sada su i udvostručili proizvodne ciljeve, te tako žele da proizvedu 200.000 električnih automobila 2024. godine.

Planovi Xiaomija za ulazak na kinesko tržište EV-a sežu još iz marta 2021. godine kada je najavio filijalu „Smart Electric Vehicle Business“ sa budžetom od 10 milijardi dolara (oko 8,5 milijardi evra) u narednih 10 godine.

Reuters je tada izvestio da je Xiaomi pokrenuo svoju podružnicu pod nazivom Xiaomi Automobile Technology vrednu milijardu juana (nešto manje od 140 miliona evra).

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...