ukupan iznos bio deset odsto veći nego 2022.

Za američka kazina 2023. godina bila najuspešnija ikada

BiznisSvet

21.2.2024 11:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Za američka kazina 2023. godina bila najuspešnija ikada Za američka kazina 2023. godina bila najuspešnija ikada
Američka komercijalna kazina zaradila su 66,5 milijardi dolara u prošloj godini, što je najbolja godina u toj industriji ikada, objavila je nacionalna trgovinska asocijacija.... Za američka kazina 2023. godina bila najuspešnija ikada

Američka komercijalna kazina zaradila su 66,5 milijardi dolara u prošloj godini, što je najbolja godina u toj industriji ikada, objavila je nacionalna trgovinska asocijacija.

Američko udruženje za igre na sreću saopštilo je da je ukupan iznos bio deset odsto veći nego 2022, koja je takođe bila rekordna godina, prenosi Mina.

Kada budu objavljeni podaci o prihodima od kazina kasnije ove godine, očekuje se da će ukupna dobit od kocke u prošloj godini doneti blizu 110 milijardi dolara američkim kazinima.

Predsednik udruženja Bil Miler (Bill Miller), kazao je da je od tradicionalnog kazina do online kockanja, potražnja odraslih Amerikanaca za ovakvim igrama bila veća nego ikada.

On je istakao da je početkom prošle godine, inflacija bila visoka, ali kako je vreme odmicalo, počela je da se smanjuje, a potrošači su krenuli da troše i rezultat je rekordna godina za industriju igara na sreću.

AP navodi da su slot mašine donijele 35,51 milijardu dolara u prošloj godini, što je povećanje od 3,8 odsto u odnosu na 2022, dok su stone igre zaradile 10,31 milijardu dolara i donele povećanje od 3,5 odsto.

Sportsko klađenje je ostvarilo prihod od 10,92 milijarde dolara, što je porast od 44,5 odsto.

Tagovi
BIZNIS SAD SVET

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.