ZATVORENO OKO 90.000 KOMPANIJA U ITALIJI Na jesen gotovo 500.000 firmi ukida deo radnih mesta

NovacStečajSvetVesti

14.9.2020 13:02 Autor: Julijana Vincan 0

ZATVORENO OKO 90.000 KOMPANIJA U ITALIJI Na jesen gotovo 500.000 firmi  ukida deo radnih mesta ZATVORENO OKO 90.000 KOMPANIJA U ITALIJI Na jesen gotovo 500.000 firmi  ukida deo radnih mesta
Više od pola miliona kompanija u Italiji je ugroženo, a oko 90.000 je trajno zatvoreno zbog korona krize, pokazuju podaci italijanskog udruženja Confesercenti. Navodi... ZATVORENO OKO 90.000 KOMPANIJA U ITALIJI Na jesen gotovo 500.000 firmi  ukida deo radnih mesta

Više od pola miliona kompanija u Italiji je ugroženo, a oko 90.000 je trajno zatvoreno zbog korona krize, pokazuju podaci italijanskog udruženja Confesercenti.

Navodi se da se mnoge italijanske firme suočavaju sa teškom krizom, a da su najteže pogođeni sektori ugostiteljstva i turizma, zbog drastičnog pada prihoda tokom letnje sezone.

Kako je saopšteno, oko 500.000 kompanija u Italiji planira da na jesen, privremeno ili trajno, ukine pojedina radna mesta.

Iz udruženja ocenjuju da su mere podrške privredi „usporile kolaps“, ali da nisu dovoljne jer je „kriza izazvana korona virusom nanela teške udarce“.

Foto: Tanjug

Vlasnici barova i restorana posebno strahuju zbog dolaska jeseni i zahlađenja, jer će bašte i terase biti neupotrebljive, a klijentima će biti dostupne samo zatvorene prostorije sa manje mesta za sedenje na raspolaganju zbog neophodnog bezbednog razmaka tokom pandemije.

Confersercenti navodi da je bolja situacija u severoistočnom i centralnom delu Italije u odnosu na druge oblasti u toj zemlji, a da se jug i ostrva suočavaju sa teškim ekonomskim posledicama pandemije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...