dodatno finansiranje za isplatu plata državnim i socijalnim radnicima

Svetska banka odobrila 1,49 milijardi dolara pomoći Ukrajini

BankeNovacSrbijaVesti

9.6.2022 11:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Svetska banka odobrila 1,49 milijardi dolara pomoći Ukrajini Svetska banka odobrila 1,49 milijardi dolara pomoći Ukrajini
Bord izvršnih direktora Svetske banke (SB) odobrio je 1,49 milijardi dolara dodatnog finansiranja za Ukrajinu, saopšteno je iz te međunarodne finansijske institucije. Nova sredstva... Svetska banka odobrila 1,49 milijardi dolara pomoći Ukrajini

Bord izvršnih direktora Svetske banke (SB) odobrio je 1,49 milijardi dolara dodatnog finansiranja za Ukrajinu, saopšteno je iz te međunarodne finansijske institucije.

Nova sredstva su deo ukupnog paketa podrške od preko četiri milijarde dolara koji mobiliše SB, prenosi Mina pozivajući se na Nezavisne novine.

Paket uključuje finansijske garancije Ujedinjenog Kraljevstva, Holandije, Litvanije, Letonije i drugih država.

SB očekuje da sredstva iz ovog projekta budu iskorišćena za isplatu plata državnim i socijalnim radnicima.

Predsednik SB Dejvid Malpas (David Malpass), naveo je u saopštenju da banka radi sa zemljama donatorima na mobilizaciji finansijske podrške i da preduzima mjere kako bi pomogla da se Ukrajincima omogući pristup zdravstvenim uslugama, obrazovanju i socijalnoj zaštiti.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...