Početak rada za mesec dana

„Telekom Srbija“ osniva firmu u Severnoj Makedoniji

Hi-techInvesticijeNovacRegionSrbijaVesti

29.7.2021 13:44 Autor: Marko Andrejić

„Telekom Srbija“ osniva firmu u Severnoj Makedoniji „Telekom Srbija“ osniva firmu u Severnoj Makedoniji
Generalni direktor „Telekoma Srbija“ Vladimir Lučić izjavio je da je danas u Severnoj Makedoniji počelo osnivanje firme „Telekoma“ u ovoj susednoj državi, koja će... „Telekom Srbija“ osniva firmu u Severnoj Makedoniji

Generalni direktor „Telekoma Srbija“ Vladimir Lučić izjavio je da je danas u Severnoj Makedoniji počelo osnivanje firme „Telekoma“ u ovoj susednoj državi, koja će se zvati Mtel.

Lučić je istakao da će sa radom početi za mesec dana, najpre ponudom usluga satelitske televizije, a do kraja godine, kako kaže, biće puštene usluge mobilne telefonije i optičkog interneta.

„Za nas su veoma važne odluke koje su danas donete na ekonomskom forumu u Skoplju, jer smo kompanija koja želi da bude lider u regionu. Imali smo u planu širenje na tržišta Severne Makedonije i Albanije, planovi postoje još od pre tri godine. Probali smo da uđemo na albansko tržište kupovinom albanskog Telekoma, ali smo na kraju bili zaustavljeni“, rekao je Lučić ekskluzivno za Tanjug.

Međutim, naglašava, da danas dolazi novo vreme i da se otvaraju granice ekonomskog razvoja.

„Razlog zbog koga sam ja danas u Skoplju jeste da je krenulo osnivanje firme Telekoma Srbija u Severnoj Makedoniji i zvaće se Mtel, kao što se zovu naše firme u Crnoj Gori i BiH“, istakao je Lučić.

On je naveo da regionalne inicijative dodatnu brišu granice za privredu i dodao da je to bitno za Telekom koji želi da bude prisutan u svim zemljama regiona.

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.