TOP 10 ZEMALJA KOJE SU NAJBOLJE NA SVETU ZA RADNIKE Švajcarska prednjači četiri godine u nizu

BiznisBolji posaoSvetVesti

17.11.2020 19:37 Autor: Julijana Vincan 1

TOP 10 ZEMALJA KOJE SU NAJBOLJE NA SVETU ZA RADNIKE Švajcarska prednjači četiri godine u nizu TOP 10 ZEMALJA KOJE SU NAJBOLJE NA SVETU ZA RADNIKE Švajcarska prednjači četiri godine u nizu
Švajcarska je proglašena najboljim mestom na svetu za privlačenje i brigu o kvalifikovanim radnicima četvrtu godinu zaredom. Ova centralnoevropska država ostavila je iza sebe... TOP 10 ZEMALJA KOJE SU NAJBOLJE NA SVETU ZA RADNIKE Švajcarska prednjači četiri godine u nizu

Švajcarska je proglašena najboljim mestom na svetu za privlačenje i brigu o kvalifikovanim radnicima četvrtu godinu zaredom. Ova centralnoevropska država ostavila je iza sebe Dansku, Luksemburg, Island i Švedsku na svetskoj rang listi talenata koju izrađuje Međunarodni institut za razvoj menadžmenta (IMD).

Ta zemlja je pohvaljena zbog visokokvalitetnog obrazovnog sistema i usredsređenosti na talente, kao i sposobnosti da privuče profesionalce iz inostranstva visokim životnim standardom i snažnim platama.

Rad u kancelariji
Foto: Pixabay.com

O majstorima koji odlaze u inostranstvo tražeći bolji posao, možete više pročitati klikom na link.

Danska se dobro pokazala po pitanju jednakih mogućnosti u čitavom društvu, a Luksemburg se istakao po pitanju kontinuiranih ulaganja u svoju radnu snagu tokom posljednjih godina.

Ovo su 10 najboljih zemalja na listi od 63 tržišta, koju je u velikoj meri predvodila Zapadna Evropa:

1. Švajcarska6. Austrija
2. Danska7. Norveška
3. Luksemburg8. Kanada
4. Island9. Singapur
5. Švedska10. Holandija

SAD su zauzele 15. mesto, odmah iza Nemačke (11), Australije (13) i Hongkonga (14). Irska se nalazi na 18. mestu, dok je Tajvan 20. na listi, a Ujedinjeno Kraljevstvo tek 23. po redu, prenosi CNBC.

Na dnu se nalaze Rusija, Bugarska, Meksiko, Rumunija, Kolumbija, Brazil, Venecuela, Slovačka, dok su Indija i Mongolija poslednje na rang listi.

O tome kako Švajcarska planira da stavi mito na kriminalne radnje i mito do 2022. godine, pročitajte ovde.

  • Anna

    18.11.2020 #1 Author

    Bitna stavka u celom tekstu- mnogo se ulaže u kvalitet obrazovanja. Obrazovanje je osnova svega. Ako imate dobro kvalifikovanu kvalitetnu radnu snagu možeš i napredovati.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...