TOP KONFERENCIJE 2020. GODINE Prilagođavanje usled pandemije

ManifestacijeSrbijaU fokusuVesti

18.1.2021 12:15 Autor: Julijana Vincan 0

TOP KONFERENCIJE 2020. GODINE Prilagođavanje usled pandemije TOP KONFERENCIJE 2020. GODINE Prilagođavanje usled pandemije
Korona virus nam je svima promenio stil života, a to se svakako odrazilo i na poslovni svet. Tokom 2020. godine održane su mnoge konferencije,... TOP KONFERENCIJE 2020. GODINE Prilagođavanje usled pandemije

Korona virus nam je svima promenio stil života, a to se svakako odrazilo i na poslovni svet. Tokom 2020. godine održane su mnoge konferencije, ali na različite načine, a ovo su biznis događaji koji su obeležili prošlu godinu.

Sinergija 20

Jubilarno izdanje Sinergije održano je 25. i 26. novembra, i to prvi put u digitalnom formatu. Jedna od najvećih i najuticajnijih godišnjih konferencija u regionu, povodom 20. rođendana, bila je 2020. godine dostupna svim učesnicima besplatno.

„Bilo je potrebno na pravi način uklopiti različiti sadržaj, namenjen različitih ciljnim grupama. Svaka godina za nas je novi izazov i uvek ima novih segmenata na kojima radimo i koji nam traže dodatno vreme. Prelazak na digitalni format nosi svoje mehanizme organizacije koji ima nešto drugačiji redosled aktivnosti, ali zahteva jednaku posvećenost, energiju i vreme“, objašnjavaju organizatori Sinergije.

Foto: Sinergija 20

Coming IT – digitalno je bolje!

Prošlogodišnja IT konferencija ICT kompanije Coming – Computer Engineering bila je stecište novih tehnoloških znanja i veština, ali i mesto okupljanja svih ljubitelja novih tehnologija. Konferencija je trajala pet dana, odnosno, svakog četvrtka od prve nedelje oktobra do prve nedelje novembra 2020. godine. Svaki dan je imao svoju tematsku celinu, a među predavačima su se našli najveći IT stručnjaci iz Srbije i regiona.

„Kao kompanija predstavili smo potpuno novi pristup online prezentovanju ideja, inovacija, proizvoda i usluga. Svi dani su bili veoma lepo posećeni, čak nismo primetili nikakav pad posete u odnosu na tradicionalni dolazak na konferencije koje smo organizovali u godinama pre pandemije. U godini pred nama ovakav vid održavanja konferencija postaće uobičajen“, izjavio je direktor marketinga i prodaje pomenute firme, Roberto Poletto.

Foto: Coming

BizIT

PC Press je jedini domaći IT magazin koji uporno opstaje u papirnom formatu iako je digitalno doba odavno potisnulo sve štampane medije. Uredništvo PC Press takođe godinama unazad organizuje veoma posećenu BizIT konferenciju koja je u godini pandemije imala svoje online izdanje.

Teme konferencije bile su razne, ali su sve bile u uskoj vezi sa novim tehnologijama, implementaciju različitih IT rešenja u Srbiji i šire, poslovnim trendovima i vizijom budućnosti iz ugla velikih IT giganata.

Foto: BIZIT 2020

Swiss Digital Days

Ovo je vrlo važna online konferencija održana u prošloj godini, jer se u okviru iste govorilo o digitalizaciji Srbije. U okviru Swiss Digital Days, organizacije iz Švajcarske, Švedske, Srbije, Ukrajine, Poljske, Lihtenštajna i Grada Beča, potpisale su Pismo o namerama o saradnji u domenu javnog dijaloga o digitalizaciji. Među potpisnicima je Inicijativa „Digitalna Srbija“.

Na ovoj online konferenciji svoje učešće su uzeli i predstavnici naše Vlade koji su govorili o različitim digitalnim unapređenjima na ovim prostorima u poslednje tri godine. Konferencija je održana u novembru 2020 godine.

Foto: Swiss Digital Days 2020

WeAreDevelopers

Najveća regionalna IT i poslovna programerska konferencija WeAreDevelopers održala se prošle godine zbog aktuelne situacije u online formatu. Odlične programerske teme, sjajna IT predavanja i zlata vredne poslovne vizije učinile su da se od WeAreDevelopers 2020 konferenciji još uvek priča.

Foto: WeAreDevelopers 2020

Digital 2020

Online konferencija o medijima i digitalnim trendovima Digital 2020 počev od 2014. godine je veoma posvećena, a prošlogodišnji dogođaj prebačen je u online format.

Najveći deo programa konferencije bio je posvećen tome kako će izgledati svet medija, telekomunikacija i digitala u svim aspektima nakon pandemije. Konferencija je trajala dva dana, 10 i 11. septembra lane i imala je odličan program.

Foto: Digital 2020

Webiz

Konferencija Webiz je već osam godina centar dešavanja u Srbiji kada je reč o digitalnim tehnologijama, inovacijama, preduzetništvu i IT sektoru. Prošle godine, u svetlu novonastalih okolnosti, Webiz se preselio u online sferu.

Stručnjaci iz martech, gaming, fintech, i e-commerce sveta okupili su se na ovoj konferenciji sa ciljem da sa svim učesnicima konferencije podele ozbiljnu bazu znanja iz ključnih oblasti današnjice. Veći deo programa bio je posvećen različitim domenima internet poslovanja.

Foto: Webiz 2020

Corporate Innovation Conference 2020

ICT Hub je prošle jeseni treći put organizovao najveći regionalni događaj posvećen korporativnim inovacijama – Corporate Innovation Conference. Program koji je prethodnih godina bio organizovan kao jednodnevni događaj, u 2020. godini pretvoren je u tri online poludnevne konferencije.

Odvojene programske celine pokrile su sve bitne segmente inoviranja, predstavile svetski priznate stručnjake i relevantne primere iz prakse, ali i dale šansu svim posetiocima da istraže virtuelnu Expo zonu i učestvuju u networking segmentima. Konferencija je održana 25. novembra.

Foto: Corporate Innovation Conference 2019

Digitalno obrazovanje 2020

Centar za obrazovne tehnologije na Zapadnom Balkanu – Edtech Center, koji je organizovao online konferenciju Digitalno obrazovanje u aprilu lane, izašao je sa podatkom da je istu pratilo više od 1.600 učesnika.

Konferencija je organizovana u cilju unapređenja kvaliteta obrazovanja kroz upotrebu informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), stvaranjem platforme za razmenu znanja zaposlenih u obrazovanju, upoznavanjem sa inovativnom praksom, nastavnim metodama i primenom IKT alata u obrazovanju, zatim identifikovanjem mogućih ključnih preporuka za politiku i praksu u ovoj oblasti, kao i obezbeđivanjem učešća svih aktera u obrazovanju u digitalnom dobu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...