TRAMP NE PRIZNAJE POBEDU BAJDENA Borimo se žestoko, poručio predsednik SAD

SvetVesti

25.11.2020 13:36 Autor: Vladimir Jokanović 1

TRAMP NE PRIZNAJE POBEDU BAJDENA Borimo se žestoko, poručio predsednik SAD TRAMP NE PRIZNAJE POBEDU BAJDENA Borimo se žestoko, poručio predsednik SAD
Američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) tvrdi da „ništa nije priznao“, nego je samo pozvao Administraciju za opšte poslove GSA da „uradi ono što... TRAMP NE PRIZNAJE POBEDU BAJDENA Borimo se žestoko, poručio predsednik SAD

Američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) tvrdi da „ništa nije priznao“, nego je samo pozvao Administraciju za opšte poslove GSA da „uradi ono što je potrebno“ u saglasnosti sa pokretanjem protokola. Tramp je takođe rekao da će njegova administracija početi da sarađuje sa timom za tranziciju Džoa Bajdena (Joe Biden) koji u januaru treba da preuzme dužnost predsednika.

Tramp nije imao krupne zamerke na rad GSA, ali je naveo da priznavanje rezultata izbora nije u nadležnosti ove agencije. On je najavio nastavak pravne borbe za osporavanje izbornih rezulatata, a GSA je pozvao na saradnju još u ponedeljak nakon što je zvanično potvrđena pobeda Bajdena u Mičigenu. U najboljem interesu zemlje, kako je rekao.

Pozivajući se na rezultate ankete Breitbart News, Tramp navodi da 79 odsto Trampovih glasača veruje da su izbori pokradeni ubacivanjem ilegalnih glasova. „U pravu su 100 odsto, ali mi se borimo žestoko. Naše velike parnice koje veoma detaljno opisuju sve prevare sa glasačkim listićima i još mnogo toga uskoro će biti pokrenute. Namešteni izbori!“, objavio je Tramp na Twitteru.

U međuvremenu Vrhovni sud u Nevadi proglasio je konačnu pobedu Bajdena, koji je dobio 50,06 odsto glasova u toj saveznoj državi, a Tramp 47,67 odsto. Izlaznost u Nevadi bila je 77,3 odsto. Potvrdu izbornih rezultata nisu odložile tužbe Trampovih advokata, koji tvrde da će dokazati da je Tramp pobedio u Nevadi. U Severnoj Karolini odakle su najzad stigli rezultati brojanja, pobedio je Tramp.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...