TRAMP PROTIV ODLUKE O VIRTUELNOJ PREDIZBORNOJ DEBATI Neću da gubim vreme, poručio predsednik SAD

SvetVesti

8.10.2020 15:09 Autor: Vladimir Jokanović 0

TRAMP PROTIV ODLUKE O VIRTUELNOJ PREDIZBORNOJ DEBATI Neću da gubim vreme, poručio predsednik SAD TRAMP PROTIV ODLUKE O VIRTUELNOJ PREDIZBORNOJ DEBATI Neću da gubim vreme, poručio predsednik SAD
Američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) izjavio je da „neće voditi virtuelnu debatu“ sa demokratskim kandidatom Džoom Bajdenom (Joe Biden) nakon što je nestranačka... TRAMP PROTIV ODLUKE O VIRTUELNOJ PREDIZBORNOJ DEBATI Neću da gubim vreme, poručio predsednik SAD

Američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) izjavio je da „neće voditi virtuelnu debatu“ sa demokratskim kandidatom Džoom Bajdenom (Joe Biden) nakon što je nestranačka komisija objavila da je izvršila izmenu programa debate zakazane za 15. oktobar u Majamiju, zbog infekcije Trampa korona virusom.

Komisija za predsedničke debate obrazložila je da se za promenu odlučila „kako bi se zaštitilo zdravlje i bezbednost svih uključenih u drugu predsedničku debatu“. Prema izmenjenom planu, kandidati će „učestvovati sa odvojenih udaljenih lokacija“, dok učesnici i moderatori ostaju u Majamiju, navela je komisija, prenosi Fox News.

Tramp je nakon što mu je u petak dijagnostifikovan virus Covid-19 proveo tri dana u bolnici, a po izlasku je objavio na twitteru da se raduje debati uživo sa Bajdenom u Majamiju. „Biće sjajno“, poručio je tom prilikom američki predsednik. S druge strane, Bajden je rekao da on i Tramp „ne bi trebalo da vode raspravu“ sve dok je predsednik pozitivan na Covid-19. „Moraćemo da sledimo veoma stroge smernice“, rekao je Bajden novinarima.

„Ne mislim da sam zarazan. Ne želim da gubim vreme na virtuelne debate“, rekao je Tramp za Fox News, a iz njegovog izbornog štaba nešto kasnije stigla je najava da će 15. oktobra u vreme debate održati predizborni skup uživo, a pre toga će biti više puta testiran na korona virus.

Tramp je i dalje bio zaražen kada je u ponedeljak otpušten iz bolnice, a njegovi lekari nisu detaljno izveštavali javnost o njegovom zdravstvenom stanju proteklih dana. Prema američkom Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, oni sa blagim do umerenim simptomima Covid-19 mogu biti zarazni još 10 dana i to vreme treba da provedu u izolaciji.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...