Da li je pronađeno rešenje za one koji svet gledaju kroz svoj smartphone

Treće oko za zavisnike od telefona

LifestyleVestiZanimljivosti

6.6.2021 10:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Treće oko za zavisnike od telefona Treće oko za zavisnike od telefona
Južnokorejski industrijski dizajner osmislio je satirično rešenje za „smartphone zombije“ koji ne mogu da se odvoje od ekrana i zbog čega postoji opasnost da... Treće oko za zavisnike od telefona

Južnokorejski industrijski dizajner osmislio je satirično rešenje za „smartphone zombije“ koji ne mogu da se odvoje od ekrana i zbog čega postoji opasnost da udare u neki zid ili krenu preko ulice pune vozila.

Dizajner Paeng Min-vok razvio je robotsko „treće oko“, koje korisnici pametnih telefona mogu da stave na čelo i tako izbegnu povrede tokom kretanja.

Uređaj otvara prozirni kapak kada oseti da je korisnikova glava spuštena i okrenuta prema ekranu telefona. Kada je korisnik od prepreke udaljen jedan ili dva metra, uređaj odašilje zvučni signal upozorenja za nadolazeću opasnost.

Tagovi
LIFESTYLE
 • Tina

  6.6.2021 #1 Author

  Treće oko će uticati da budu jos zavisniji od telefona, jer su tada kao sigurniji na ulici, pa će se potpuno udubiti u telefon

  Odgovori

 • GocaBG

  6.6.2021 #2 Author

  To ce tek stvoriti zavisnost…

  Odgovori

 • Snežana

  7.6.2021 #3 Author

  Dobro osmiljeno 👌👌👍

  Odgovori

 • LJUBIŠA

  21.1.2022 #4 Author

  Ovo se leči u specijalizovanim ustanovama.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...