TRGOVINSKI SPORAZUM DA, ALI NE PO SVAKU CENU Očekujem progres u pregovorima sa EU narednih dana, kaže Džonson

EUVesti

11.10.2020 09:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

TRGOVINSKI SPORAZUM DA, ALI NE PO SVAKU CENU Očekujem progres u pregovorima sa EU narednih dana, kaže Džonson TRGOVINSKI SPORAZUM DA, ALI NE PO SVAKU CENU Očekujem progres u pregovorima sa EU narednih dana, kaže Džonson
Velika Britanija će istražiti sve stavke za postizanje trgovinskog sporazuma sa Evropskom unijom i progres u premošćavanju značajnih razlika treba da bude ostvaren u... TRGOVINSKI SPORAZUM DA, ALI NE PO SVAKU CENU Očekujem progres u pregovorima sa EU narednih dana, kaže Džonson

Velika Britanija će istražiti sve stavke za postizanje trgovinskog sporazuma sa Evropskom unijom i progres u premošćavanju značajnih razlika treba da bude ostvaren u narednim danima, kazao je britanski premijer Boris Džonson u razgovoru sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Džonson je 15. oktobar odredio kao krajnji rok za održavanje EU samita za uspostavljanje dogovora o sporazumu, a Evropska unija sa druge strane traži još nekoliko ustupaka pre ulaženja u finalnu fazu pregovora.

Britanski premijer je naglasio da u dolazećim danima treba da bude ostvaren napredak u prevazilaženju značajnih razlika sa EU, pogotovo u oblasti ribarstva i jednakih uslova za obe strane, kroz proces intenzivnih razgovora sa glavnim pregovaračima, prenosi Tanjug izveštaj agencije Rojters.

Foto: Tanjug/AP

Džonson je Makronu rekao da Velika Britanija želi da postigne sporazum, ali ne po bilo koju cenu.

Postizanje sporazuma bolje je za obe strane, istakao je premijer, dodavši da je Velika Britanija spremna da okonča prelazni period ukoliko dogovor ne bude mogao da bude postignut.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...