otkrivanje nelegalne trgovine akciznom robom

Tržišna inspekcija zabranila rad 43 neregistrovane trgovinske firme u Srbiji

SrbijaVesti

14.2.2023 18:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Tržišna inspekcija zabranila rad 43 neregistrovane trgovinske firme u Srbiji Tržišna inspekcija zabranila rad 43 neregistrovane trgovinske firme u Srbiji
Tržišna inspekcija je tokom proteklog vikenda obavila 229 nadzora i zatekla 43 neregistrovane trgovinske firme kojima zabranjen rad i oduzeta roba, saopštilo je u... Tržišna inspekcija zabranila rad 43 neregistrovane trgovinske firme u Srbiji

Tržišna inspekcija je tokom proteklog vikenda obavila 229 nadzora i zatekla 43 neregistrovane trgovinske firme kojima zabranjen rad i oduzeta roba, saopštilo je u utorak Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine Srbije.

Pored toga, u velikoj akciji koja je imala za cilj otkrivanje nelegalne trgovine akciznom robom u većim gradovima Srbije, inspektori su izrekli 138 prekršajnih naloga, a za teže prekršaje će u narednim danima biti podneta 63 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, prenosi Beta.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović je rekao da se očekuje puna saradnja prekršajnih sudova, jer su novčane kazne za utvrđene prekršaje u iznosu od 200.000 dinara do 2.000.000 dinara za pravna lica, dok su za fizička lica u iznosu od 50.000 do 500.000 dinara.

„Nećemo dozvoliti poslovanje u sivoj zoni i stoga nema tolerancije za nelegalnu trgovinu i izbegavanje plaćanja poreza. Ljudima mora da bude jasno da ukoliko dozvolimo sivu ekonomiju, imaćemo problem u finansiranju zdravstva i prosvete. Ministarstvo trgovine je u ovoj godini predvidelo pojačan nadzor na mestima na kojima se očekuje nelegalna trgovina“, izjavio je Momirović.

Dodao je da je jedan od prioriteta Ministarstva trgovine i tržišne inspekcije borba protiv sive ekonomije kako bi se obezbedili fer uslovi za sve učesnike na tržištu.

  • SUNCOKRET

    14.2.2023 #1 Author

    Činjenica je da se borbom protiv sive ekonomije štite i firme koje mdegqalno posluju od nelegalne konkurencije.

    Odgovori

  • GOCA BG

    14.2.2023 #2 Author

    Nazalost ima ima ih jos pet puta toliko..

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    16.2.2023 #3 Author

    To je samo kap u mori, pogođene si male ribice. Svakako treba kažnjavati sve ali velike ribe neometano plivaju

    Odgovori

  • TATJANA

    17.2.2023 #4 Author

    Ovo treba rezati strogo i bez razlike

    Odgovori

  • COKA

    18.2.2023 #5 Author

    Ima toga jos mnogo, da ne kazem previse, ovo nije ni trecina

    Odgovori

  • LEKI

    19.2.2023 #6 Author

    Ovde ne treba praviti kompromis

    Odgovori

  • FRUIT04

    19.2.2023 #7 Author

    I treba,a Ima ih mnogo vise.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...