Sektor usluga smeštaja i hrane beleži međugodišnji rast od 37,2 odsto

Crnogorski indeks prometa u uslugama niži za 19 odsto u odnosu na treći kvartal

RegionVesti

13.2.2023 17:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Crnogorski indeks prometa u uslugama niži za 19 odsto u odnosu na treći kvartal Crnogorski indeks prometa u uslugama niži za 19 odsto u odnosu na treći kvartal
Indeks prometa u uslugama u četvrtom kvartalu prošle godine u Crnoj Gori niži je 19 odsto u odnosu na treće tromesečje, pokazuju podaci Monstata.... Crnogorski indeks prometa u uslugama niži za 19 odsto u odnosu na treći kvartal

Indeks prometa u uslugama u četvrtom kvartalu prošle godine u Crnoj Gori niži je 19 odsto u odnosu na treće tromesečje, pokazuju podaci Monstata.

Indeks prometa u uslugama u četvrtom kvartalu prošle godine je u odnosu na isti period 2021. veći 19,3 odsto, prenosi agencija Mina.

Indeks prometa u uslugama u sektoru trgovina na veliko i malo motornim vozilima i motociklima i trgovina na veliko u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na isti period 2021. veći je 19,9 odsto, dok je u odnosu na treći kvartal prošle godine manji 12,2 odsto.

“Indeks prometa u uslugama u saobraćaju i skladištenju u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na četvrti kvartal 2021. veći je 30,3 odsto, dok je u odnosu na treći kvartal prošle godine manji 22,1 odsto“, navodi se u saopštenju.

Indeks prometa u uslugama u sektoru usluge smeštaja i ishrane u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na četvrti kvartal 2021. veći je 37,2 odsto, dok je u odnosu na treći kvartal prošle godine manji 64,6 odsto.

Indeks prometa u uslugama u sektoru informisanje i komunikacije u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na četvrti kvartal 2021. veći je 4,5 odsto, dok je u odnosu na treći kvartal 2022. veći 2,7 odsto.

  • MAJA

    14.2.2023 #1 Author

    Naravno, Crna Gora samo funkcionise od aprila do oktobra

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...