odluka Fed unela pometnju

Tržište kriptovaluta pretrpelo novi udar

SvetVesti

6.1.2022 10:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Tržište kriptovaluta pretrpelo novi udar Tržište kriptovaluta pretrpelo novi udar
Globalno tržište kriptovaluta danas je naglo izgubilo na vrednosti, pre svega zbog pooštravanja monetarne politike Federalnih rezervi (FED) i globalne neizvesnosti uzrokovane novim saznanjima... Tržište kriptovaluta pretrpelo novi udar

Globalno tržište kriptovaluta danas je naglo izgubilo na vrednosti, pre svega zbog pooštravanja monetarne politike Federalnih rezervi (FED) i globalne neizvesnosti uzrokovane novim saznanjima u vezi sa korona krizom. Po običaju, najveći udarac su pretrpele dve najtrgovanije kriptovalute, bitcoin i ethereum.

U ovom trenutku bitcoin se trguje po ceni od 42.920 dolara, a njegova vrednost prvog januara iznosila je 47.733 dolara. Ovim tempom na dobrom je putu da izgubi celokupnu stečenu vrednost iz prošle godine.

S druge strane, ethereum je na nivou od 3.390 dolara, niže u odnosu na novogodišnjih 3.767 dolara.

Vrednost celokupnog globalnog tržišta kriptovaluta jutros iznosi 2,04 biliona dolara i u padu je čak 8,97 odsto u odnosu na dan ranije. Drugim rečima, sa tržišta je „izbrisano“ 190 milijardi dolara za 24 sata.

Međutim, gotovo u isto vreme, investiciona banka Goldman Sachs objavila je optimističnu prognozu po kojoj će bitcoin u narednih pet godina možda dosegnuti vrednost od 100.000 dolara, te da će zauzeti dobar udeo na tržištu investitora u narednom periodu, umesto investicionog zlata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...