uprkos sve većem broju zahteva za nezaposlenost potražnja za radnom snagom je velika

Turbulencije na tržištu rada u SAD

SvetVesti

9.7.2021 19:00 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Turbulencije na tržištu rada u SAD Turbulencije na tržištu rada u SAD
Više od 370.000 radnika u Sjedinjenim Američkiom Državama podnelo je nove zahteve za nezaposlenost, što je više od predviđanja stručnjaka, navodi se u nedeljnom... Turbulencije na tržištu rada u SAD

Više od 370.000 radnika u Sjedinjenim Američkiom Državama podnelo je nove zahteve za nezaposlenost, što je više od predviđanja stručnjaka, navodi se u nedeljnom izveštaju Ministarstva rada, prenosi UPI.

Prošle nedelje, 373.000 radnika podnelo je više od 2.000 zahteva u odnosu na prethodnu nedelju. Zabeleženo je 364.000 novih potraživanja, što je najmanje od početka pandemije, dok je ove nedelje ta cifra uvećana za 7.000. Većina ekonomista predviđala je da će novi izveštaj iznositi oko 350.000 zahteva.

Iako su novi zahtevi za nezaposlene i dalje niski za vreme Covid-19, oni ostaju znatno veći od svog proseka, od oko 220.000, koji je bio pre ekonomskog pada.

„Zapošljavanje je i dalje na uzlaznoj putanji“, izjavio je glavni američki ekonomista u Okford Economics, Gregori Dako (Gregori Daco) i dodaje da je potražnja za radnom snagom velika, piše UPI.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...