Od 1. januara ogromno interesovanje za subvencionisani odmor

Turistički vaučeri – pogodnost koju građani masovno koriste

BiznisSrbijaTurizamVesti

7.1.2022 13:12 Autor: Marija Jovanović 1

Turistički vaučeri – pogodnost koju građani masovno koriste Turistički vaučeri – pogodnost koju građani masovno koriste
Prijavljivanje za turističke vaučere za odmor u Srbiji počelo je 1. januara, a samo u prva tri dana ove godine podeljeno je nešto manje... Turistički vaučeri – pogodnost koju građani masovno koriste

Prijavljivanje za turističke vaučere za odmor u Srbiji počelo je 1. januara, a samo u prva tri dana ove godine podeljeno je nešto manje od 4.000 vaučera od ukupno 100.000, koliko je namenjeno za 2022. godinu.

Vaučeri u vrednosti od 5.000 dinara mogu se koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada ili opštine, odnosno mesta prebivališta korisnika vaučera, sve do 20. novembra 2022. godine.

Prijava će trajati do 15. oktobra ove godine, a oni koji žele da provedu odmor u Srbiji u obavezi su da na šalterima JP ,,Pošta Srbije” podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana.

Građani koji su zainteresovani za vaučere pre svega treba da odaberu destinaciju i izvrše rezervaciju smeštaja kod ugostitelja sa objavljene liste, na osnovu čega dobijaju potvrdu. Lista trenutno obuhvata više od 1.900 objekata širom Srbije koji nude ovakvu vrstu subvencionisanog smeštaja.

Sa potvrdom i ličnom kartom korisnici zatim podnose zahtev u bilo kojoj poslovnici Pošte Srbije, koja obezbeđuje dostavu vaučera na kućne adrese u vidu vrednosnih pisama i putem kontakt centra građanima pruža informacije o statusu prijave i uslovima korišćenja.

Za vaučere za odmor u Srbiji mogu da apliciraju svi građani, a jedini uslov je da nemaju veći mesečni prihod od 70.000 dinara. Uz samu prijavu penzioneri treba da predaju na uvid fotokopiju rešenja o ostvarenom pravu na penziju ili original poslednjeg penzionog čeka, koji izdaje banka, a koji potvrđuje novčani priliv po osnovu penzije.

Zaposleni, čija primanja ne prelaze propisanu granicu od 70.000 dinara, dužni su da dostave potvrdu o zaposlenju i ostvarenoj zaradi, dok studenti prilažu original potvrdu visokoškolske ustanove koja dokazuje status studenta.

Ukupnu cenu za uslugu smeštaja gosti plaćaju delimično vaučerom u iznosu od 5.000 dinara, koliko je njime i predviđeno, dok se ostatak plaća po dogovoru sa davaocem usluga. Njime se plaćaju samo usluge smeštaja i ne mogu se plaćati hrana, piće, zdravstvene i druge usluge.

  • COCO

    19.7.2022 #1 Author

    Podele se brzinom svetlosti!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...