Deutsche Bank, HSBC i JPMorgan angažovani za prikupljanje sredstava

Turska prikupila 2,25 milijardi dolara na ime prvog ugovora o međunarodnoj obveznici

InfrastrukturaSvetVesti

9.3.2023 16:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Turska prikupila 2,25 milijardi dolara na ime prvog ugovora o međunarodnoj obveznici Turska prikupila 2,25 milijardi dolara na ime prvog ugovora o međunarodnoj obveznici
Turska je od zemljotresa, koji su ovu zemlju zadesili prošlog meseca i u kojima je stradalo na hiljade ljudi, u okviru svog prvog ugovora... Turska prikupila 2,25 milijardi dolara na ime prvog ugovora o međunarodnoj obveznici

Turska je od zemljotresa, koji su ovu zemlju zadesili prošlog meseca i u kojima je stradalo na hiljade ljudi, u okviru svog prvog ugovora o međunarodnoj obveznici prikupila 2,25 milijardi dolara.

Država je prodala dug u dolarskoj denominaciji, sa rokom isplate do 2029. godine i prinosom od 9,5 odsto, navodi za Financial Times neimenovani izvor.

Turska će morati da potroši na desetine milijardi dolara kako bi obnovila stambene i poslovne zgrade, bolnice, škole i infrastrukturu oštećenu u zemljotresima 6. februara, kažu inženjeri i međunarodne organizacije.

Za prikupljanje sredstava angažovani su Deutsche Bank, HSBC i JPMorgan.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...