da li je direktor Tesle prevario investitore?

Twitter tuži Maska zbog raskida ugovora o preuzimanju kompanije  

SvetVesti

11.7.2022 08:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Twitter tuži Maska zbog raskida ugovora o preuzimanju kompanije   Twitter tuži Maska zbog raskida ugovora o preuzimanju kompanije  
Kompanija Twitter angažovala je američku advokatsku firmu Wachtell, Lipton, Rosen & Katz, pripremajući tužbu protiv Ilona Maska (Elon Maska) u nameri da ga primora... Twitter tuži Maska zbog raskida ugovora o preuzimanju kompanije  

Kompanija Twitter angažovala je američku advokatsku firmu Wachtell, Lipton, Rosen & Katz, pripremajući tužbu protiv Ilona Maska (Elon Maska) u nameri da ga primora da završi ranije najavljenu akviziciju ove društvene mreže, čija je vrednost procenjena na 44 milijarde dolara.

Izvršni direktor Tesle Mask u petak je raskinuo načelni ugovor o preuzimanju, rekavši da Twitter nije pružio informacije o lažnim nalozima na platformi, nakon čega je predsednik Twittera, Bret Tejlor (Bret Taylor), “obećao” pravnu borbu, piše Reuters.

Prema najnovijim informacijama, Twitter planira da podnese tužbu početkom ove nedelje u Delaveru, rekli su neimenovani izvori. Iz kompanije su odbili zvanično da komentarišu, dok advokatska kancelarija nije odmah odgovorila na Reutersov zahtev za komentarom van radnog vremena.

Wachtell, Lipton, Rosen & Katz bili su među pravnim savetnicima za Maskov plan da Teslu prebaci u privatno vlasništvo 2018. godine. Mask je tvitovao da su „obezbeđena finansijska sredstva“ za ugovor vredan 72 milijarde dolara o preuzimanju Tesle u privatno vlasništvo, odnosno delistiranje sa berze, ali nije realizovao pomenutu ponudu.

Mask i kompanija Tesla su tada morali da plate po 20 miliona dolara za odštetu oštećenima, a Mask je podneo ostavku na mesto Teslinog predsednika kako bi razrešio optužbu američke Komisije za hartije od vrijednosti (SEC) da je prevario investitore.

Postojeći pravni tim Twittera uključuje još i firme Simpson Thacher & Bartlett i Wilson Sonsini Goodrich & Rosati.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...