preventivne mere zbog velikih turbulencija

Potpredsednica FED-a poziva na hitnu regulaciju tržišta kriptovaluta

NovacSvetVesti

9.7.2022 13:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Potpredsednica FED-a poziva na hitnu regulaciju tržišta kriptovaluta Potpredsednica FED-a poziva na hitnu regulaciju tržišta kriptovaluta
Potpredsednica američkih Federalnih rezervi (FED) Lael Brejnard (Lael Brainard), pozvala je u petak na hitnu regulaciju tržišta kriptovaluta. „Nedavne turbulencije i gubici među maloprodajnim... Potpredsednica FED-a poziva na hitnu regulaciju tržišta kriptovaluta

Potpredsednica američkih Federalnih rezervi (FED) Lael Brejnard (Lael Brainard), pozvala je u petak na hitnu regulaciju tržišta kriptovaluta.

„Nedavne turbulencije i gubici među maloprodajnim investitorima u kriptovalute naglašavaju hitnu potrebu da se osigura usklađenost sa postojećim propisima i da se popune sve praznine gde će propisi ili sprovođenje možda morati da budu prilagođeni – na primer, za decentralizovane protokole i platforme“, rekla je ona na konferenciji Banke Engleske u Londonu.

Brejnard je istakla da se treba pozabaviti budućim rizicima finansijske stabilnosti u razvoju kripto finansijskog sistema, te da je važno je početi sa jakim regulatornim osnovama, prenosi Anadolu Agency.

Naglasila je da su inovacije učinile finansijske usluge bržim, jeftinijim i smanjile troškove u finansijama, ali je dodala da su neki troškovi takođe neophodni da bi sistem bio bezbedan.

Ona je navela pad cene kontroverznog coina TerraUSD, takođe poznatog kao UST, u junu, što je dovelo do previranja na kripto tržištu.

„Kolaps Terre i prethodni neuspesi nekoliko drugih nepodržanih algoritamskih stabilnih kovanica podsećaju na klasična kretanja kroz istoriju. Nova tehnologija i finansijski inženjering ne mogu sami po sebi da pretvore rizičnu imovinu u sigurnu“, rekla je potpredsednica FED-a.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...