TWITTER ZAINTERESOVAN ZA TIKTOK Da bi nadigrao Microsoft i kupio kompaniju, vrednu 30 milijardi dolara, mora da se zadužuje

Hi-techLifestyleSvetVesti

10.8.2020 09:32 Autor: Ljiljana Begović 0

TWITTER ZAINTERESOVAN ZA TIKTOK Da bi nadigrao Microsoft i kupio kompaniju, vrednu 30 milijardi dolara, mora da se zadužuje TWITTER ZAINTERESOVAN ZA TIKTOK Da bi nadigrao Microsoft i kupio kompaniju, vrednu 30 milijardi dolara, mora da se zadužuje
Kompanija Twitter obratila se kineskoj firmi „ByteDance“, koja je vlasnik TikToka, kako bi izrazila interesovanje za preuzimanje američkih operacija te aplikacije za deljenje video-snimaka.... TWITTER ZAINTERESOVAN ZA TIKTOK Da bi nadigrao Microsoft i kupio kompaniju, vrednu 30 milijardi dolara, mora da se zadužuje

Kompanija Twitter obratila se kineskoj firmi „ByteDance“, koja je vlasnik TikToka, kako bi izrazila interesovanje za preuzimanje američkih operacija te aplikacije za deljenje video-snimaka.

Daleko je od izvesnog da će Twitter biti u mogućnosti da nadigra Microsoft korporaciju i okonča takav transformacijski sporazum u roku od 45 dana, koji je američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) dao kompaniji „ByteDance“ da postigne sporazum o prodaji, navode izvori za Reuters, prenosi Tanjug.

Twitter ima tržišnu vrednost od oko 30 milijardi dolara, koja je gotovo identična sa procenjenom vrednoću imovine TikToka, koja bi trebalo da bude preuzeta. To znači da bi Twitter morao da prikupi dodatni kapital za finansiranje sporazuma.

Foto: Tanjug/AP

„Twitter će teško moći da prikupi dovoljno finansijskih sredstava za sticanje makar američkih akcija TikToka. Nema dovoljno kapaciteta za pozajmljivanje„, rekao je Erik Gordon(Eric Gordon), profesor Univerziteta u Mičigenu. Prema njegovom mišljenju, ako Twitter pokuša da sastavi grupu investitora, uslovi će biti teški. Navodi da bi akcionari možda više voleli da se menadžment usredsredi na svoj postojeći posao.

TikTok se našao pod udarom američke administracije zbog zabrinutosti oko nacionalne bezbednosti u vezi sa prikupljanjem podataka. Tramp je uveo sankcije kineskim vlasnicima aplikacija WeChat i TikTok, zaoštravajući dodatno tenzije između dve zemlje.

Tramp je rekao da će podržati napore kompanije “Microsoft” da kupi američke operacije TikToka, ukoliko vlada SAD dobije „znatan deo“ koristi od toga. “Microsoft” je saopštio da mu je cilj da zaključi pregovore o sporazumu do sredine septembra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...