Fokus jačanje saradnje s privatnim sektorom

U Beogradu otvorena kancelarija finansijske institucije Italije za razvojnu saradnju

SrbijaVesti

1.2.2024 15:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

U Beogradu otvorena kancelarija finansijske institucije Italije za razvojnu saradnju U Beogradu otvorena kancelarija finansijske institucije Italije za razvojnu saradnju
Kancelarija finansijske institucije Italije za razvojnu saradnju CDP (Cassa Depositi e Prestiti) otvorena je u Beogradu odakle će delovati širom Zapadnog Balkana i investirati... U Beogradu otvorena kancelarija finansijske institucije Italije za razvojnu saradnju

Kancelarija finansijske institucije Italije za razvojnu saradnju CDP (Cassa Depositi e Prestiti) otvorena je u Beogradu odakle će delovati širom Zapadnog Balkana i investirati u Srbiju.

Ambasador Italije Luka Gori je izjavio na otvaranju da je Beograd prvi glavni grad države koja nije članica Evropske unije gde je prisustvo italijanskih finansijskih instutucija na visokom nivou radi razvoja saradnje s Rimom, prenela je Beta.

„Te institucije podržavaju poslovanje, trgovinu, investicije i razvijaju kooperaciju sa celim regionom. Ovo nije poslednje poglavlje priče, već početak. U Beogradu imamo veliku priliku da zajedno postignemo uspeh“, kazao je Gori.

Generalni direktor CDP-a Dario Skanapjeko je izjavio da su „veze Italije i Srbije veoma jake, Vlada u Beogradu povlači poteze za jačanje odnosa, u martu prošle godine su dve države u prisustvu ambasadora i ministra finasija Srbije potpisale mnoge sporazume“.

Skanapjeko je dodao de će fokus aktivnosti kancelarije biti jačanje saradnje s privatnim sektorom, „suverenim entitetima“ i s institucijama koje se zalažu protiv klimatskih promena i za jačanje inkluzivnosti.
„Povezaćemo aktivnosti CDP-a s finansijskim izvorima koji dolaze iz EU“, kazao je on.

„Cassa Depositi e Prestiti“ (CDP) je Nacionalni institut za promociju koji podržava italijansku privredu od 1850. godine. Partner je lokalnih institucija, sa finansijskim i savetodavnim aktivnostima, za izgradnju infrastrukture i unapređenje usluga javnih preduzeća.


CDP, kao Italijanska finansijska institucija za razvojnu saradnju, aktivna je u realizaciji projekata u zemljama u razvoju i na tržištima u ekspanziji.

  • ŽIZI

    3.2.2024 #1 Author

    Izgleda da svi ulažu u nas osim nas samih

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...