U CRNOJ GORI 70 ODSTO GRAĐANA PLAĆA ONLINE Broj korisnika koji plaća putem interneta povećan za 31 odsto

BankeNovacRegionVesti

8.12.2020 08:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

U CRNOJ GORI 70 ODSTO GRAĐANA PLAĆA ONLINE Broj korisnika koji plaća putem interneta povećan za 31 odsto U CRNOJ GORI 70 ODSTO GRAĐANA PLAĆA ONLINE Broj korisnika koji plaća putem interneta povećan za 31 odsto
Broj korisnika online plaćanja povećao se za 31 odsto u odnosu na period pre izbijanja pandemije Covid-19 po čemu je Crna Gora lider u... U CRNOJ GORI 70 ODSTO GRAĐANA PLAĆA ONLINE Broj korisnika koji plaća putem interneta povećan za 31 odsto

Broj korisnika online plaćanja povećao se za 31 odsto u odnosu na period pre izbijanja pandemije Covid-19 po čemu je Crna Gora lider u regionu, pokazalo je ovogodišnje MasterIndex Crna Gora istraživanje.

Online plaćanja koristi 70 odsto ispitanika, od čega 16 odsto plaća online makar jednom nedeljno, dok 36 odsto koristi online plaćanja makar jednom mesečno, prenosi bankar.me.

MasterIndex, tradicionalno godišnje istraživanje finansijskih navika i potreba aktivnih korisnika kartica u Crnoj Gori, pokazalo je i da su muškarci aktivniji online kupci od žena (54 prema 46 procenata), dok su posmatrano po starosnoj strukturi, najaktivniji online kupci starosti između 45 i 59 godina (27 odsto), a za njima slede oni uzrasta između 25 i 34 godine (25 odsto) i između 35 i 44 (23 odsto).

Plaćanje debitnim, kreditnim i pripejd karticama se pokazalo kao prvi izbor prilikom plaćanja za 72 odsto ispitanika, što dokazuje da se korisnici oslanjaju na brzinu, jednostavnost i sigurnost elektronskih plaćanja, kao i da su ih prepoznali kao zdravstveno bezbedniju opciju tokom pandemije. Na keš prilikom dostave oslanja se tek 28 odsto ispitanika, i ovo su rezultati koji digitalno tržište Crne Gore takođe stavljaju na lidersku poziciju u regionu, navodi se u istraživanju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...