Ni kompanije nisu loše prošle

U Italiji tokom pandemije država osiromašila, a porodice se bogatile

EUNovacVesti

31.1.2022 09:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

U Italiji tokom pandemije država osiromašila, a porodice se bogatile U Italiji tokom pandemije država osiromašila, a porodice se bogatile
Neto bogatstvo italijanskih porodica poraslo je za 102 milijarde evra na ukupno 10 biliona evra tokom pandemijske 2020. godine, pokazuje zajednički izveštaj Banke Italije... U Italiji tokom pandemije država osiromašila, a porodice se bogatile

Neto bogatstvo italijanskih porodica poraslo je za 102 milijarde evra na ukupno 10 biliona evra tokom pandemijske 2020. godine, pokazuje zajednički izveštaj Banke Italije i Nacionalnog instituta za statistiku zemlje.

Italijani su nastavili da koncentrišu većinu svog bogatstva u nekretnine, a došlo je i do povećanja depozita i ulaganja u osiguranje, pokazali su podaci koje je preneo Bloomberg.

U istom periodu, javno bogatstvo države je smanjeno za 260 milijardi evra na rekordnu negativnu vrednost od 1,5 biliona evra.

Ipak, najveći dobitaš u 2020. godini bio je sektor finansijskih korporacija, sa 122,7 milijardi evra novostečene vrednosti. Pored njega i „porodičnog bogatstva“, dobit su ostvarile i privatne kompanije izvan finansijskog sveta, sa 34,7 milijardi evra.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...