Na 12.000 kvadratnih metara biće 230 tezgi, 60 lokala i 130 parking mesta

U planu izgradnja novog buvljaka na Miljakovcu

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

30.3.2023 10:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

U planu izgradnja novog buvljaka na Miljakovcu U planu izgradnja novog buvljaka na Miljakovcu
Gradski menadžer Miroslav Čučković najavio je da je u planu izgradnja novog buvljaka na prostoru pijace Miljakovac. Prilikom obilaska buduće lokacije buvljaka (otvorenog tržnog... U planu izgradnja novog buvljaka na Miljakovcu

Gradski menadžer Miroslav Čučković najavio je da je u planu izgradnja novog buvljaka na prostoru pijace Miljakovac.

Prilikom obilaska buduće lokacije buvljaka (otvorenog tržnog centra – OTC) Čučković je istakao da je to od izuzetnog značaja za zakupce OTC-a, jer će im to omogućiti neuporedivo bolje uslove rada nakon tri decenije, prenosi eKapija.

Prema njegovim rečima, nova lokacija OTC-a je idealna i grad Beograd će, shodno strategiji javnog saobraćaja i prevoza, pojačati linije gradskog prevoza, kako bi svi građani nesmetano imali mogućnost da brzo i lako stignu do novog buvljaka.

Čučković je naveo i da JKP Beogradske pijace samostalno, iz sopstvenih sredstava, finansira projekte na uređenju svojih prostora i dodao da je preseljenje OTC-a na novu lokaciju združena akcija Grada Beograda, Opštine Rakovica i JKP Beogradske pijace.

Direktor JKP Beogradske pijace Bojan Bajagić, u čijem sistemu posluje 30 pijaca uključujući Miljakovac i OTC, naglasio je da preseljenje buvljaka neće otpočeti sve dok se nova lokacija u potpunosti ne prilagodi nameni.

Bajagić je istakao da će se budući kompleks OTC-a prostirati na oko 12.000 metara kvadratnih, kao i da će deo pijačnog platoa sa boksevima – tezgama, površine oko 4.000 m2, biti natkriven, što će novi Buvljak učiniti najmodernijom pijacom u regionu.

Dodao je da će svi zakupci koji poštuju Pijačni red i Odluku o pijacama biti premešteni na novu lokaciju i naveo da će cene zakupa pijačne opreme i poslovnog prostora ostati nepromenjene.

Pijaca „Miljakovac“ će biti opremljena savremenim mobilijarom, imaće preko 230 novih bokseva-tezgi, više od 60 lokala, kao i parking prostor sa oko 130 parking mesta. Celokupan prostor biće osvetljen i pokriven video nadzorom, tako da će svi zakupci imati mogućnost da rade u svim vremenskim uslovima, kao i u popodnevnim časovima, dok će potrošači imati priliku da idu u nabavku nakon radnog vremena.

Bajagić je naveo da trenutno postoji devet linija gradskog prevoza koje vode ka novoj lokaciji, kao i linija BG voza, koja se nalazi na 150 metara od nove lokacije. Rastojanje između trenutne lokacije OTC-a i buduće pijace „Miljakovac“ je sedam kilometara, odnosno 12 minuta kolima, prenosi sajt Beogradskih pijaca.

Zamenik predsednika udruženja pijačnih prodavaca „Opstanak“ Dejan Nikolić rekao je da će zakupcima značiti što će imati duže radno vreme, jer će pijaca biti osvetljena.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...