APR obezbedila dežurstva

U ponoć ističe rok za predaju redovnih godišnjih finansijskih izveštaja

SrbijaVesti

30.6.2021 16:57 Autor: Miljan Paunović 1

U ponoć ističe rok za predaju redovnih godišnjih finansijskih izveštaja U ponoć ističe rok za predaju redovnih godišnjih finansijskih izveštaja
Rok za dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2020. godinu za pravna lica i preduzetnike koji primenjuju Zakon o računovodstvu ističe noćas u ponoć.... U ponoć ističe rok za predaju redovnih godišnjih finansijskih izveštaja

Rok za dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2020. godinu za pravna lica i preduzetnike koji primenjuju Zakon o računovodstvu ističe noćas u ponoć.

Agencija za privredne registre saopštila je da se očekuje, kao i ranijih godina, da veliki broj obveznika svoje izveštaje pripremi i dostavi poslednjeg dana roka.

„Zbog toga je Agencija za sredu, 30. juna, do ponoći, obezbedila dežurstva u Registru finansijskih izveštaja i Servis desku, radi pružanja stručne pomoći u vezi sastavljanja i dostavljanja finansijskih izveštaja i tehničke podrške obveznicima“, navodi se u saopštenju.

Kako je početkom marta naveo APR, preko posebnog informacionog sistema za sastavljanje i dostavljanje finansijskih izveštaja, primljeno je 272.210 izveštaja za 2020. godinu, što je za 6.033 izveštaja više u odnosu na 2019. godinu.

Uz izuzetan trud i zalaganje obveznika, povremeno i uz izuzetno veliki pritisak na sistem Agencije, veliki broj pravnih lica i preduzetnika već je izvršilo zakonsku obavezu i dostavilo svoje finansijske izveštaje za 2020. godinu u elektronskoj formi potpisane kvalifikovanim potpisom zakonskog zastupnika, naglašava APR.

  • Danijela

    30.6.2021 #1 Author

    Nadam se da ce biti sto vise pravnih lica koji su poslovali uredno i ostvarili bonitet.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...