U REKONSTRUKCIJU LUKE BAR BIĆE ULOŽENO 22,57 MILIONA EVRA Projekat se finansira iz budžeta EU

RegionVesti

30.10.2020 11:52 Autor: Marija Jovanović 0

U REKONSTRUKCIJU LUKE BAR BIĆE ULOŽENO 22,57 MILIONA EVRA Projekat se finansira iz budžeta EU U REKONSTRUKCIJU LUKE BAR BIĆE ULOŽENO 22,57 MILIONA EVRA Projekat se finansira iz budžeta EU
Vlada Crne Gore uvrstila je u listu prioritetnih projekata rekonstrukciju i modernizaciju Luke Bar, posao u koji je planirano ulaganje od 22,57 miliona evra.... U REKONSTRUKCIJU LUKE BAR BIĆE ULOŽENO 22,57 MILIONA EVRA Projekat se finansira iz budžeta EU

Vlada Crne Gore uvrstila je u listu prioritetnih projekata rekonstrukciju i modernizaciju Luke Bar, posao u koji je planirano ulaganje od 22,57 miliona evra.

Projekat će biti finansiran iz budžeta Evropske unije u okviru investicionog plana za Zapadni Balkan, pišu Dnevne novine.

Foto: Pixabay.com

„Svrha predloženog projekta je razvoj novih lučkih kapaciteta u sferi intermodalnog transporta, kao i prevoza putnika u skladu sa urbanističkim planom i razvojnim planovima Luke Bar, poštujući stvarne zahteve tržišta i principe održivog razvoja“, navodi se u 27. kvartalnom izveštaju o ukupnim aktivnostima u okviru procesa integracija Crne Gore u EU, za period jul-septembar 2020. godine koji je usvojen na prethodnoj sednici.

Ukupna vrednost projekta rekonstrukcije od 22,57 miliona evra odnosi se za četiri planirane komponente, uglavnom u sferi intermodalnog transporta, sistema koji podrazumeva prevoz „od vrata do vrata“.

U dokumentu, koji je crnogorska vlada letos usvojila, predviđa se da bi čitav posao morao biti završen do 2025. godine

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...