Uprkos nestašici čipova na svetskom tržištu

U Samsungu očekuju kvartalni rast profita od 53 odsto

InvesticijeNovacSvetVesti

7.7.2021 08:49 Autor: Marko Miladinović 0

U Samsungu očekuju kvartalni rast profita od 53 odsto U Samsungu očekuju kvartalni rast profita od 53 odsto
Južnokorejski tehnološki gigant Samsung Electronics je najavio da će u svom finansijskom izveštaju prikazati operativni profit od 11 milijardi američkih dolara za tromesečni period... U Samsungu očekuju kvartalni rast profita od 53 odsto

Južnokorejski tehnološki gigant Samsung Electronics je najavio da će u svom finansijskom izveštaju prikazati operativni profit od 11 milijardi američkih dolara za tromesečni period od aprila do juna ove godine. To je rast od 53 odsto u odnosu na prvi kvartal, te predstavlja značajno poboljšanje ranijih očekivanja investitora.

Ukoliko kasnije tokom meseca ovi podaci budu i zvanično potvrđeni, to će označiti najbolji drugi kvartal kompanije od 2018. godine.

U Samsungu ističu da je velika potražnja za čipovima svih proizvođača elektronske opreme uticala na kreiranje cena u poslednje vreme, ali da je istovremeno zabeležen skok tražnje za pametnim telefonima i televizorima, a pogotovo u odnosu na isti period prošle godine, kada je još uvek postojao veliki oprez od uticaja pandemije korona virusa među korisnicima. Sada su se oni i definitivno okrenuli opremi koja im poboljšava rad od kuće ili rad na daljinu.

Evropska unija želi da poveća svoj udeo u globalnoj proizvodnji čipova, sa sadašnjih 10 odsto na potencijalnih 20 procenata, pa je u tu svrhu obećala raspoređivanje 150 milijardi dolara kao podršku evropskom tržištu, podseća BBC. U istom cilju, Sjedinjene Amerićke Države će preraspodeliti 52 milijarde dolara na sopstveno tržište.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...