NE SMANJUJE SE BROJ OBOLELIH

U Srbiji koronom zaražene još 1.932 osobe, Vučić traži od Putina rusku vakcinu

SrbijaVesti

3.2.2021 15:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

U Srbiji koronom zaražene još 1.932 osobe, Vučić traži od Putina rusku vakcinu U Srbiji koronom zaražene još 1.932 osobe, Vučić traži od Putina rusku vakcinu
Prema najnovijim podacima u Srbiji je do 15 časova u sredu, 3. februara 2021. godine, registrovano ukupno 400.837 potvrđenih slučajeva Covid-19. Od poslednjeg izveštaja... U Srbiji koronom zaražene još 1.932 osobe, Vučić traži od Putina rusku vakcinu

Prema najnovijim podacima u Srbiji je do 15 časova u sredu, 3. februara 2021. godine, registrovano ukupno 400.837 potvrđenih slučajeva Covid-19.

Od poslednjeg izveštaja testirano je 11.960 osoba, od kojih su 1.932 pozitivne, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.

Do 15 časova u Republici Srbiji na virus korona testirano je ukupno 2.652.095 osoba, koje su ispunjavale kriterijume.

Broj hospitalizovanih osoba je 4.002, dok je na respiratorima trenutno 139 pacijenata.

U poslednja 24 sata od posledica korona virusa preminulo je 15 osoba. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 4.071. Procenat smrtnosti u Srbiji od korona virusa je 1,02 odsto.

Konov koeficijent iznosi 16,15 odsto, a predstavlja odnos između broja pozitivnih i ukupnog broja testiranih u jednom danu. Da bismo mogli da kažemo da je situacija sa epidemijom mirna, taj procenat bi trebalo da bude do 0,5 odsto, a sve više od 2,5 odsto je zabrinjavajuće.

Vučić zamolio Putina da Srbija dobije još ruskih vakcina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je ruskog predsednika Vladimira Putina da pomogne da Srbija što pre dobije dodatne količine ruske vakcine, kako bi što više naših građana u najskorijem periodu primilo pouzdanu zaštitu od korona virusa.

Vučić je u telefonskom razgovoru zahvalio Putinu na podršci u borbi protiv korona virusa, a posebno za isporuku vakcine Sputnjik V, naglasivši da će Srbija uz pomoć stručnjaka iz Rusije, izgraditi postrojenja i samostalno proizvoditi vakcine, saopstila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Inače, od srede se na Beogradskom sajmu, najvećem punktu za vakcinaciju protiv korona virusa, pored imunizacije kineskom i ruskom, vakcinacija vrši i cepivom Pfizer-BioNTech.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...