U SRBIJI REZERVISANO SAMO OSAM ODSTO KAPACITETA HOTELA Udruženje HORES poziva građane da odmor provedu u zemlji

BiznisSrbijaTurizamVesti

11.6.2020 08:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

U SRBIJI REZERVISANO SAMO OSAM ODSTO KAPACITETA HOTELA Udruženje HORES poziva građane da odmor provedu u zemlji U SRBIJI REZERVISANO SAMO OSAM ODSTO KAPACITETA HOTELA Udruženje HORES poziva građane da odmor provedu u zemlji
U Srbiji je otvoreno 112 od 380 hotela, a njihova popunjenost je u subotu iznosila 10,79 procenata, saopštilo je poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije... U SRBIJI REZERVISANO SAMO OSAM ODSTO KAPACITETA HOTELA Udruženje HORES poziva građane da odmor provedu u zemlji

U Srbiji je otvoreno 112 od 380 hotela, a njihova popunjenost je u subotu iznosila 10,79 procenata, saopštilo je poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES).

U Beogradu je otvoreno 42 od 110 hotela a njihova popunjenost bila je 9,54 procenta, dok je popunjenost hotela van Beogada iznosila 10,16 procenata.

Za period jun-septembar trenutno je rezervisano osam procenata smeštajnih kapaciteta, ali postoji mogućnost otkazivanja.

„Deo hotelijera izražava veliku zabrinutost u vezi sa trenutnim poslovanjem, jer smatraju da ne mogu da izdrže dalji rad sa ovolikom popunjenošću“, navodi se u saopštenju HORES.

HORES je pozvao sve građane da ove godine svoje godišnje odmore provedu u Srbiji, kao i da iskorite turističke vaučere koje je omogućila Vlada Republike Srbije.

„Pozivamo sve građane da, boravkom u hotelima i restoranima, doprinesu bržem oporavku hotelsko-ugostiteljske privrede naše zemlje“, apelovao je HORES.

Početak sertifikacija hotela i restorana, po ugledu na evropske zemlje članice HORTEK, pečatom „Čisto & sigurno“, najavljen je za 20. juni.

Sednica škupštine udruženja HORES, na kojoj će biti razmatran uticaj pandemije Covid-19 na hotelsku i restoransku industriju biće održana 24. juna.

HORES podseća da su turizam i hotelijerstvo doprineli da strani turisti steknu lepu sliku o Srbiji, i da je 85 odsto anketiranih stranih gostiju hotela odgovaralo da bi preporučilo svojim prijateljima da posete našu zemlju.

  • Dragana

    11.6.2020 #1 Author

    Mogli bi da spuste cene smestaja pa da letujemo u Srbiji po hotelima.

    Odgovori

  • Mila

    11.6.2020 #2 Author

    Srbija je prelepa iima sta da ponudi. Mnogi hoteli primaju vaucere, tako da uz njih, cena letovanja bude sasvim prihvatljiva.

    Odgovori

  • Padre

    12.6.2020 #3 Author

    Ukolilo bi se ugledali na kolege iz inostranstva i spustili cene… Trenutno sam u jednom hotelu u Sarajevu koji je isto tako relativno slabo popunjen ali gde su spustene cene a osoblje vise nego ljubazno… U odnosu na pre 3 godine kada sam bio u istom hotelu usluga je povecana a cene smanjene.

    Odgovori

  • Lazar

    16.6.2020 #4 Author

    Ove godine Srbija.

    Odgovori

  • Irina

    16.6.2020 #5 Author

    Mozda da se malo koriguju cene i prilagode sigurno ce svi kapaciteti biti popunjeni, uz koriscenje vaucera kao pogodnost. Nasa zemlja ima zaista lepa mesta koja mogu da se obidju

    Odgovori

  • Ivona

    16.6.2020 #6 Author

    Mi bismo da ostanemo, tj letujemo u Srbiji, ali ispostavlja se da je to skuplja opcija nego da se uplati letovanje u Grckoj. Nazalost, nista se ne preduzima po pitanju toga.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...