U SRBIJI SE OTVARA RUSKI LANAC PRODAVNICA Na našem tržištu planirano oko 100 marketa

InvesticijeNovacSrbijaVesti

16.12.2020 08:34 Autor: Marija Jovanović 1

U SRBIJI SE OTVARA RUSKI LANAC PRODAVNICA Na našem tržištu planirano oko 100 marketa U SRBIJI SE OTVARA RUSKI LANAC PRODAVNICA Na našem tržištu planirano oko 100 marketa
Ruski diskontni lanac „Svetofor“, koji je u evropskim zemljama poznat pod brendom MERE, počinje sa radom na srpskom tržištu, a za manje od mesec... U SRBIJI SE OTVARA RUSKI LANAC PRODAVNICA Na našem tržištu planirano oko 100 marketa

Ruski diskontni lanac „Svetofor“, koji je u evropskim zemljama poznat pod brendom MERE, počinje sa radom na srpskom tržištu, a za manje od mesec dana potrošači će moći da se snabdevaju u njihovim prvim marketima.

Već su u pripremi i najkasnije do sredine januara biće otvoreni prodajni objekti u Batajnici, Kruševcu i Subotici, tokom februara u Kraljevu i Vršcu, a do kraja aprila i početka maja planirano je da počne da radi ukupno 15 prodavnica u našoj zemlji.

Ovo za „Novosti“ kaže ministarka trgovine Tatjana Matić, ističući da je Ministarstvu to potvrđeno u Trgovinskom predstavništvu Ruske Federacije.

Šoping kolica
Foto: Pixabay.com

„Činjenica da u Srbiju dolazi jedan od najvećih diskontnih lanaca u Rusiji je samo još jedna potvrda da je naše tržište maloprodaje među perspektivnijim u regionu“, naglasila je Matić.

Kako je najavljeno polovinom avgusta iz ogranka ove ruske kompanije u Beogradu, na srpskom tržištu je planirano otvaranje najmanje 100 marketa prosečne površine od 1.000 kvadrata.

Tada su naveli da će njihove cene biti niže za 20 odsto od prosečnih, kao i da planiraju da rade direktno sa proizvođačima, sa strogom kontrolom kvaliteta i niskom trgovačkom maržom.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...