Mere italijanske vlade za smanjenje potrošnje gasa

U stanovima i preduzećima sat vremena kraće grejanje i niže temperature

EUU fokusuVesti

6.9.2022 20:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

U stanovima i preduzećima sat vremena kraće grejanje i niže temperature U stanovima i preduzećima sat vremena kraće grejanje i niže temperature
Italija planira da smanji temperature grejanja u stanovima i preduzećima tokom zime kako bi pomogla u smanjenju količine gasa i na taj način ublažila... U stanovima i preduzećima sat vremena kraće grejanje i niže temperature

Italija planira da smanji temperature grejanja u stanovima i preduzećima tokom zime kako bi pomogla u smanjenju količine gasa i na taj način ublažila rizike povezane sa potpunim zaustavljanjem tokova ruskog gasa.

Italija je uvozila oko 40 odsto gasa iz Rusije pre nego što je počeo sukob u Ukrajini, ali je ubrzano tražila alternativne isporuke i umanjila oslanjanje na Moskvu, prenosi Reuters.

Prema objavljenom vladinom planu u utorak, temperatura u stambenim blokovima i drugim javnim zgradama biće regulisana na 19 stepeni Celzijusovih, jedan stepen Celzijusa niže nego ranije. Temperatura za industrijske prostorije iznosiće 17 stepeni.

Grejanje će takođe biti uključeno svakog dana po sat vremena manje, nego prethodnih sezona.

Italija se nada da će ograničenja smanjiti njenu potrošnju gasa za 3,2 milijarde kubnih metara u periodu od avgusta do marta i ima za cilj da smanji još 2,1 milijardi kubnih metara korišćenjem alternativnih goriva za proizvodnju električne energije. Cilj je da ukupnu potražnju smanje za 15 odsto, u skladu sa širim planovima Evropske unije.

Rim je takođe u pregovorima sa industrijskim lobijem Confindustria o dogovoru o daljem smanjenju potrošnje gasa na dobrovoljnoj osnovi.

Italija je napunila svoje rezervoare za skladištenje gasa do 83 odsto kapaciteta od početka septembra, dodaje se u izveštaju, praveći zalihe uoči hladnijih meseci.

 • kaćica

  6.9.2022 #1 Author

  Ovo nije resenje.

  Odgovori

 • GOCA BG

  6.9.2022 #2 Author

  Mere koje ce doneti ustedu svakako…

  Odgovori

 • TATJANA

  7.9.2022 #4 Author

  Verovatno je dovoljno za ustedu toliko

  Odgovori

 • SUNCOKRET

  7.9.2022 #5 Author

  19 stepeni je stvarno hladno naročito gde ima bolesnih i male dece.

  Odgovori

 • goca87

  7.9.2022 #6 Author

  Sigurna štednja ali svakako neće biti prijatno …

  Odgovori

 • Dunja5

  7.9.2022 #7 Author

  Nezgodno, ali svako gleda da uštedi kako misli da je najbolje za njega…

  Odgovori

 • IVAN

  18.11.2022 #9 Author

  Mere koje ce doneti ustedu svakako

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...