dosadašnje mere za očuvanje nacionalne ekonomije koštale četiri milijarde evra

Portugalska vlada snižava PDV na struju

EUU fokusuVesti

6.9.2022 08:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Portugalska vlada snižava PDV na struju Portugalska vlada snižava PDV na struju
Portugal planira da snizi stopu poreza na dodatu vrednost sa 13 na šest odsto za određenu količinu kupljene električne energije, jer vlada pokušava da pomogne... Portugalska vlada snižava PDV na struju

Portugal planira da snizi stopu poreza na dodatu vrednost sa 13 na šest odsto za određenu količinu kupljene električne energije, jer vlada pokušava da pomogne potrošačima da se suoče sa rastućim troškovima energije i drugih dobara.

Odluka će stupiti na snagu u oktobru, rekao je premijer Antonio Košta (Antonio Costa) na konferenciji za novinare u Lisabonu. Ostali koraci koje je premijer predstavio uključuju ograničenje od dva odsto za povećanje stanarina u 2023. godini i dodatna izdvajanja za penzionere u oktobru, piše Bloomberg.

Mere koje je vlada najavila do sada u 2022. godini kako bi pomogla porodicama i kompanijama da se suoče sa višim cenama iznose četiri milijarde evra, navodi Košta.

Ranije ove godine vlada je preduzela druge korake, uključujući smanjenje poreza na gorivo i snižavanje tarife za pristup električnoj mreži. Kao i Španija, Portugal je uveo ograničenje cene prirodnog gasa koji se koristi za proizvodnju električne energije.

Košta je pobedio na vanrednim opštim izborima u januaru i njegovu socijalističku vladu sada podržava apsolutna većina u parlamentu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...