Globalni pad dnevnog broja novozaraženih

U svetu aktivno više od 25 miliona slučajeva Covid-19

SvetVesti

9.2.2021 10:41 Autor: Ljiljana Begović 0

U svetu aktivno više od 25 miliona slučajeva Covid-19 U svetu aktivno više od 25 miliona slučajeva Covid-19
U svetu je od početka pandemije korona virusom zaraženo više od 107 miliona ljudi, a do sada je od posledica infekcije preminulo 2,3 miliona... U svetu aktivno više od 25 miliona slučajeva Covid-19

U svetu je od početka pandemije korona virusom zaraženo više od 107 miliona ljudi, a do sada je od posledica infekcije preminulo 2,3 miliona obolelih. Trenutno je aktivno više od 25 miliona slučajeva, dok se od Covid- 19 oporavilo 78,8 miliona ljudi.

Izvor:worldometers.info

Najviše zaraženih korona virusom registrovano je u Sjedinjenim Američkim Državama – 27,7 miliona kao i najviše preminulih – skoro 476.405.

Na drugom mestu po broju inficiranih je Indija sa 10.847.790 slučajeva, dok je na trećem Brazil, gde je registrovano više od 9,55 miliona zaraženih.

Dozvoljena registracija ruske vakcine u EU

Evropska agencija za lekove (EMA) završila je konsultacije sa tvorcima ruske vakcine protiv korona virusa Sputnjik V, koji sada mogu podneti zahtev za registraciju na tržištu Evropske unije, rečeno je Sputnjiku u Agenciji.

„U ovoj fazi možemo reći da je Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja održao naučnu konsultaciju sa EMA o njihovim vakcinama protiv Covid-19. Kao sledeći korak kompanija može da pripremi zahtev za dobijanje potvrde o registraciji“, prenosi Sputnjik .

Foto: Tanjug/AP

Grčka i Izrael potpisali sporazum o putovanjima za vakcinisane osobe

Grčka i Izrael potpisali su sporazum o ublažavanju ograničenja putovanja u Grčku za Izraelce koji imaju dokaz o vakcinaciji protiv Covid-19, što je potez Atine koji najavljuje korišćenje potvrde o imunizaciji ovoj zemlji kojom bi oživela svoj turistički sektor.

Grčki premijer Kirijakos Micotakis (Kyriakos Mitsotakis) pokrenuo je ideju o uvođenju standardizovanih sertifikata koji pokazuju da su putnici dobili imunizaciju na korona virus kao sredstvo za otvaranje međunarodnih putovanja tokom letnje sezone.

Izrael se nalazi u vrhu liste zemalja po stopi vakcinacije na 100 stanovnika, jer je više od trećine građana već primilo vakcinu.

Pad broja zaraženih u Kini, Australija ima manje od 50 zaraženih  Covid-19

U Kini je potvrđeno 14 novih slučajeva korona virusa, ali su svi uvezeni, pokazuju zvanični podaci. To je drugi dan da u Kini nije potvrđen lokalno prenet slučaj korona virusa, pišu lokalni mediji.

Prema zvaničnim podacima, u Australiji ima manje od 50 aktivnih slučajeva Covid-19 i to je najmanji broj od 15. decembra.

Prvi put u poslednje dve nedelje jedan pacijent u državi Viktorija prenet je u intenzivnu negu, dok nadležni još istražuju kontakte jednog zaraženog u hotelskom karantinu za putnike koji su iz inostranstva stigli u Australiju, prenosi CNN.

Ljudi vrše dezinfekciju
Foto: Tanjug/AP

SZO će saopštiti prve rezultate istraživanja u Vuhanu

Istražitelji Svetske zdravstvene organizacije (SZO) koji istražuju tragove o poreklu korona virusa u Vuhanu najavili su da će obrazložiti prve rezultate istraživanja.

Oni će o svojim nalazima govoriti u hotelu u kom su odseli, a konferencija će se prenosti na društvenim mrežama zdravstvene agencije UN.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...