Najveći broj novoobolelih za 24 sata zabeležen u Južnoj i Severnoj Americi

U svetu koronom zaraženo skoro 108 miliona ljudi

SvetVesti

11.2.2021 11:46 Autor: Ljiljana Begović 0

U svetu koronom zaraženo skoro 108 miliona ljudi U svetu koronom zaraženo skoro 108 miliona ljudi
Korona virusom je od početka pandemije u svetu zaraženo više od 107,9 miliona, a od posledica zaraze preminulo je više od 2,3 miliona ljudi.... U svetu koronom zaraženo skoro 108 miliona ljudi

Korona virusom je od početka pandemije u svetu zaraženo više od 107,9 miliona, a od posledica zaraze preminulo je više od 2,3 miliona ljudi. Oporavilo se skoro 80 miliona osoba. Najviše zaraženih i preminulih je i dalje u SAD, a veliki broj zaraženih svakodnevno se beleži i u Brazilu i Indiji.

Više od 334.000 slučajeva korona virusa potvrđeno je u svetu u prethodna 24 sata, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO). Prema podacima SZO, broj preminulih u prethodna 24 časa povećan je za 10.700, pa je prešao broj od 2,33 miliona umrlih, navode agencije.

Južna i Severna Amerika prednjače u broju slučajeva u prethodna 24 sata, sa više od 42 odsto obolelih (143.036), zatim sledi Evropa (128.115).

Foto: Tanjug/AP

U Velikoj Britaniji od početka vakcinacije protiv Covid-19, pa do danas cepljeno je više od 13 miliona ljudi, ali i dalje postoji strah od širenja novog soja virusa.

Britanska vlada je na dobrom putu da ostvari zadati cilj, da do sredine februara bude vakcinisano 15 miliona ljudi, piše CNN.

Zavod za javno zdravlje Engleske, PHE, klasifikovao je novi soj virusa otkriven u Bristolu kao „varijantu koja izaziva zabrinutost“. Novi soj ima karakteristike južnoafričke vrste, koja se povezuje sa smanjenim imunim odgovorom kod izlečenih ili cepljenih ljudi.

Irska zadržava lockdown do Uskrsa

Premijer Irske Majkl Martin (Michael Martin) naveo je da se ne očekuje da se pre Uskrsa popuste stroge mere koje su u toj zemlji uvedene radi sprečavanja širenja korona virusa, prenose lokalni mediji.

„Vlada se nada da će ukinuti restrikcije u sektoru građevine i da ponovo otvori škole početkom marta, ali će mere koje ograničavaju putovanje, posetu drugim domaćinstvima i koje uređuju trgovinu i ugostiteljstvo verovatno ostati na snazi“, rekao je Martin.

Foto: Tanjug/AP

Program besplatne vakcinacije u Maleziji

Malezija je najavila da će svoj program besplatne vakcinacije protiv Covid-19 proširiti i na sve strance koji žive u toj zemlji, uključujući i studente, izbeglice i neregistrovane migrante.

Očekuje se da vakcinacija u Maleziji započne krajem februara sa ciljem da cepivo primi najmanje 80 odsto od 32 miliona stanovnika za godinu dana.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...