HIBRIDNI MODEL RADA

Uber na jesen vraća radnike u kancelarije najmanje tri dana nedeljno

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

17.4.2021 13:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Uber na jesen vraća radnike u kancelarije najmanje tri dana nedeljno Uber na jesen vraća radnike u kancelarije najmanje tri dana nedeljno
Kako se radni prostor bude otvarao od septembra, od zaposlenih u američkoj kompaniji Uber se očekuje da najmanje tri dana nedeljno provedu u kancelariji,... Uber na jesen vraća radnike u kancelarije najmanje tri dana nedeljno

Kako se radni prostor bude otvarao od septembra, od zaposlenih u američkoj kompaniji Uber se očekuje da najmanje tri dana nedeljno provedu u kancelariji, objavila je direktorka Niki Krišnamurti.

Ona je objasnila da podaci kojima raspolažu ukazuju na to da čak dve trećine zaposlenih više voli  “hibridni model” dolaska na posao, kada jedan deo zaduženja obavljaju radeći od kuće, a drugi iz kancelarije.

Velike kompanije Silicijumske doline koje su među prvima od početka širenja infekcije korona virusom zatvorile vrata, polako počinju da vraćaju svoje zaposlene. To može biti primer kako će izgledati poslovanje u drugoj godini pandemije, piše CNN BUSINESS.

Foto: Pexels/RODNAE Productions

Očekuje se da će Fejsbuk i Gugl početi sa otvaranjem svojih sedišta u San Francisku u narednim nedeljama. Uber je to isto uradio prošlog meseca, aktivirajući petinu svojih kapaciteta.

Kompanija od radnika na daljinu sada zahteva da se vrate na svoja radna mesta do 13. septembra.

„Naš posao takođe postoji u realnom svetu, na ulicma hiljada gradova, i važno je da ostanemo povezani sa mestima u kojima pružamo usluge“, napisala je Krišnamurti.

Uber u Zalivu San Franciska zapošljava oko 3.500, a u svetu više od 22.000 ljudi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...