Predsednik srbije najavio smanjenje nameta

Ukida se ekstraporez na plate za mlađe od 40 godina

PoreziPreduzetnikSrbijaVesti

16.6.2021 15:25 Autor: Julijana Vincan 1

Ukida se ekstraporez na plate za mlađe od 40 godina Ukida se ekstraporez na plate za mlađe od 40 godina
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se ukida obaveza plaćanja godišnjeg poreza na dohodak za građane mlađe od 40 godina, ali i trogodišnje... Ukida se ekstraporez na plate za mlađe od 40 godina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se ukida obaveza plaćanja godišnjeg poreza na dohodak za građane mlađe od 40 godina, ali i trogodišnje oslobođenje od plaćanja poreza i doprinosa u iznosu od 70 odsto na zarade zaposlenih koji prvi put ulaze na tržište rada.

„Ukinućemo obavezu plaćanja godišnjeg poreza na dohodak za građane mlađe od 40 godina. Reč je o onom ekstraporezu koji plaćaju svi koji imaju platu veću od proseka. To je signal za mlade da mislimo na njih. Zatim uvodimo trogodišnje oslobođenje od plaćanja poreza i doprinosa u iznosu od 70 procenata na zarade zaposlenih koji prvi put ulaze na tržište rada. To će direktno dovesti do povećavanja zarada mladih. Pod tri, oslobođenje od 70 odsto poreza i doprinosa na zarade zaposlenih koji rade na projektima istraživanja i razvoja“, izjavio je Vučić.

Foto: printscreen

Predsednik je naveo da će u Srbiju uskoro stići još stranih investicija i najavio otvaranje razvojnih centara za mlade.

„Imaćemo rast od 12 do 16 odsto u drugom kvartalu i sigurno rast od šest procenata na godišnjem nivou. To znači da ćemo već krajem godine imati uslove da povećamo plate i penzije“, naveo je Vučić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...