Promene u železničkom saobraćaju

Ukida se stanica Topčider, vozovi samo sa Prokopa

BiznisInfrastrukturaTurizamVesti

29.9.2021 08:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ukida se stanica Topčider, vozovi samo sa Prokopa Ukida se stanica Topčider, vozovi samo sa Prokopa
Svi vozovi od 1. oktobra polaziće sa stanice Centar, poznatije pod imenom Prokop, tako da se ukida železnička stanica Topčider koja je od izmeštanja... Ukida se stanica Topčider, vozovi samo sa Prokopa

Svi vozovi od 1. oktobra polaziće sa stanice Centar, poznatije pod imenom Prokop, tako da se ukida železnička stanica Topčider koja je od izmeštanja Glavne železničke stanice na Savskom trgu bila mesto polaska i dolaska za vozove iz Bara i Niša.

Na mestu pruge ka Topčideru, gradski urbanisti planiraju da prošire Bulevar Patrijarha Pavla, a postojeći koloseci biće iskorišćeni za trasiranje prve etape saobraćajnice ka Rakovici.

Kompanija Srbija voz obaveštava korisnike da će nakon prestanka rada stanice Topčider međunarodni večernji voz koji saobraća na relaciji Topčider – Bar – Topčider, polaziti sa Prokopa u 21.10 h. Večernji voz koji iz Bara polazi u 19.00 h dolaziće u Beograd Centar u 6.15 h. U sastavu međunarodnog voza Lovćen od 30. septembra neće biti kola za prevoz automobila.

Vozovi iz unutrašnjeg saobraćaja koji saobraćaju na relaciji Niš – Topčider – Niš, takođe če voziti do i od stanice Beograd Centar. Voz koji iz Niša polazi u 3.10 h, dolaziće u stanicu Beograd Centar u 8.22 h, a voz iz stanice Beograd Centar za Niš polaziće u 15.12 h.

Prelaskom vozova za Bar na stanicu Centar iz saobraćaja se isključuje auto-voz. On inače ne saobraća van letnje sezone, pa je na železničkim stručnjacima da do naredne pronađu rešenje. U Prokop auto-vozovi ne mogu da uđu zbog visine perona

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...