UKRAJINAC KUPIO ITALIJANSKO OSTRVO Galinaru u Ligurijskom moru platio 10 miliona evra

EULifestyleSvetVesti

4.8.2020 10:47 Autor: Vladimir Jokanović 0

UKRAJINAC KUPIO ITALIJANSKO OSTRVO Galinaru u Ligurijskom moru platio 10 miliona evra UKRAJINAC KUPIO ITALIJANSKO OSTRVO Galinaru u Ligurijskom moru platio 10 miliona evra
Ostrvo Galinara u Ligurijskom moru u Italiji prodato je za više od 10 miliona evra Aleksandru Boguslavjevu (42) iz Ukrajine. Kupac je sin Vjačeslava... UKRAJINAC KUPIO ITALIJANSKO OSTRVO Galinaru u Ligurijskom moru platio 10 miliona evra

Ostrvo Galinara u Ligurijskom moru u Italiji prodato je za više od 10 miliona evra Aleksandru Boguslavjevu (42) iz Ukrajine. Kupac je sin Vjačeslava Boguslavjeva, dugogodišnjeg vlasnika kompanije „Motor Sich“ za proizvodnju motora za avione i helikoptere.

Galinara se nalazi na 1,5 kilometar od obale između Albenge i Alasija. Ostrvo je vekovima pripadalo rimokatoličkoj crkvi, a u poslednjih oko 150 godina bankarima i industrijalcima, prenosi Unian info, pozivajući se na Corriere della Serra.

Aleksandar Boguslavjev poseduje državljanstvo Grenade, ostrvske države u Karibima, a Galinaru je otkupio od devet porodica iz Ligurije i Pijemonta koje su delile vlasništvo italijanskog ostrva. Ostrvo je zaštićeni park prirode i nije dostupno turistima. Boguslavjev poseduje i nekretnine na jugu Francuske.

Tagovi
ITALIJA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...