Zasedanja MMF, Svetske banke i G20 sa značajnim posledicama

Ukrajini 24 milijarde dolara, Rusija pred izbacivanjem iz G20

SvetVesti

21.4.2022 10:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Ukrajini 24 milijarde dolara, Rusija pred izbacivanjem iz G20 Ukrajini 24 milijarde dolara, Rusija pred izbacivanjem iz G20
Ministri finansija zemalja G7 saopštili su da su zajedno sa međunarodnom zajednicom obezbedili i obećali dodatnu podršku Ukrajini koja prelazi 24 milijarde američkih dolara... Ukrajini 24 milijarde dolara, Rusija pred izbacivanjem iz G20

Ministri finansija zemalja G7 saopštili su da su zajedno sa međunarodnom zajednicom obezbedili i obećali dodatnu podršku Ukrajini koja prelazi 24 milijarde američkih dolara za ovu godinu. Oni su napomenuli da su spremni da učine i više, dok god je to potrebno.

Ministri su u saopštenju poručili da žale zbog učešća Rusije na međunarodnim forumima, uključujući one koje organizuju G20, Međunarodni monetarni fond ili Svetska banka tokom ove nedelje, prenosi agencija Mina.

„Međunarodne organizacije i multilateralni forumi više ne bi trebalo da sprovode svoje aktivnosti sa Rusijom na uobičajeni način“, smatraju ministri G7 u zajedničkoj izjavi.

Ministarka finansija Sjedinjenih Američkih Država Dženet Jelen (Janet Yellen) i predsednica Evropske centralne banke Kristin Lagard (Christine Lagarde) posebno su izrazile nezadovoljstvo prisustvom i učešćem visokog ruskog zvaničnika na sastanku G20 u sredu u Vašingtonu. SAD su podnele zahtev da se Rusija isključi iz G20.

Kanadska ministarka finansija Kristija Friland (Chrystia Freeland), saopštila je da je napustila plenarni sastanak grupe G20 u Vašingtonu, u znak protesta zbog učešća Rusije na tom skupu, dok je francuski ministar finansija, Bruno le Mer (Bruno le Maire), pozvao Rusiju da ne prisustvuje sastancima grupe zemalja G20.

Još nekoliko ministara finansija i guvernera centralnih banaka je takođe napustilo prostoriju ili isključilo svoje kamere tokom video skupa.

Incident se desio na prolećnom zajedničkom sastanku MMF i SB, na kojem su se ministri finansija i guverneri centralnih banaka sastali kako bi razgovarali o najhitnijim svetskim pitanjima.

  • MIŠKOVIĆ

    21.4.2022 #1 Author

    Rusiju svi izbacuju a ne mogu bez nihovih proizvoda i obrnuto ruski bogataši ne mogu bez Evrope i Amerike nedužni ljudi stradaju

    Odgovori

  • MADMAX

    21.4.2022 #2 Author

    Patiće narod a ne oligarsi.

    Odgovori

  • GOCA BG

    21.4.2022 #3 Author

    Samo ce vec napacen narod jos vise da se muci…

    Odgovori

    • SNEZANA

      22.4.2022 #4 Author

      Na kraju narod uvek strada i placa sve sa kamatom…

      Odgovori

  • MAJALG

    23.4.2022 #5 Author

    Na kraju je narod taj koji strada neduzan, a bogat se jos visr bogate na tudjoj nesreci.

    Odgovori

  • Milovan94

    24.4.2022 #6 Author

    A Rusiju je sve nešto pa briga sto ce je izbaciti

    Odgovori

  • STRELAC

    25.4.2022 #7 Author

    Hteli su rat,sada neka plate.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...