ULAGANJA OD SKORO MILIJARDU I PO EVRA U CRNOJ GORI Savet stranih investitora realizovaće do 2022. projekte u nekoliko sektora

InvesticijeNovacRegionVesti

5.10.2020 18:08 Autor: Ljiljana Begović 0

ULAGANJA OD SKORO MILIJARDU I PO EVRA U CRNOJ GORI Savet stranih investitora realizovaće do 2022. projekte u nekoliko sektora ULAGANJA OD SKORO MILIJARDU I PO EVRA U CRNOJ GORI Savet stranih investitora realizovaće do 2022. projekte u nekoliko sektora
Članice Saveta stranih investitora nastavljaju sa ulaganjem i sa realizacijom planiranih investicija u Crnoj Gori. U periodu 2020-2022. godina biće uloženo oko milijardu i... ULAGANJA OD SKORO MILIJARDU I PO EVRA U CRNOJ GORI Savet stranih investitora realizovaće do 2022. projekte u nekoliko sektora

Članice Saveta stranih investitora nastavljaju sa ulaganjem i sa realizacijom planiranih investicija u Crnoj Gori. U periodu 2020-2022. godina biće uloženo oko milijardu i po evra.

Investicije će biti realizovane u sektorima turizma, energetike, elektronskih komunikacija i osiguranja.

U Savetu podsećaju da su u prethodnom periodu, pokrenuli brojne procese koji se tiču unapređenja poslovnog ambijenta, posebno regulatornog okvira.

Foto; Tanjug/dušan Aničić

Na pitanje da li u kontekstu promene vlasti u Crnoj Gori očekuju promenu poslovnog ambijenta, u Savetu su rekli da je pred novom vladom puno izazova, imajući u vidu globalnu ekonomsku situaciju usled pandemije.

Oni očekuju da nova vlada, zajedno sa poslovnom zajednicom, nastavi aktivnosti na planu unapređenja poslovnog ambijenta. Takođe očekuju i nastavak strukturnih reformi i navode da sektor informacionih i komunikacionih tehnologija predstavlja rastući potencijal za Crnu Goru.

„Verujemo da će nova vlada prepoznati ove prioritete u kontekstu aktuelne ekonomske situacije i prevazilaženja posledica pandemije“, poručili su iz Saveta, piše Seebiz.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...